Siivouspäivän lindströminleipäset

Viime viikonloppuna pistettiin Marin kanssa hihat heilumaan ja siivottiin tupa talven pölyistä. Pojat lähetettiin ensin kauppaan ja sen jälkeen pilkille pois jaloista pyörimästä. Nurkista ei onneksi löytynyt mitään kovin kummallista tai ikäviä yllätyksiä, mutta nälkähän siinä kerkesi tulla!

Siivouksen yhteydessä vanhalle Strömbergin kaksilevyiselle sanottiin iloiset hyvästit ja toivotettiin uusi isompi slovakki tervetulleeksi. Tästä keittiön uudesta valtiaasta ehkä myöhemmin lisää, mutta tässä kohdassa oli jo n ä l k ä ja poikia hoputettiin asennushommissa.

Pakkasesta kaivettu mureke à la Lindström pistettiin viipaileiksi ja Tuulosrievästä leikattiin tuhteja siivuja. Voitelin siivut kevyesti oliiviöljyllä ennen kuin lykkäsin ne samalla pellillä murekkeen kanssa uuniin lämpiämään. Sillä välin pilkoin kevätsipulia, tomaattia ja suolakurkkuja viipaileiksi. Avasin myös majoneesipurkin.

www.kivistossa.com

Näön jo hämärtyessä otin leivät ja murekkeen uunista. Sipaisin leipien pintaan majoneesia, sitten salaattia, lihat, tomaattia, suolakurkut ja koristeeksi kevätsipulin varsia. Väitän, ettei syömiseen kulunut viittä minuuttia kauempaa. Hyvää oli.

www.kivistossa.com

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: