Sateella paistaa aurinko

Täytyy myöntää, että olin salaa tyytyväinen täksi päiväksi luvatusta sateesta. Ei pelkästään siksi, että tulppaanien, skillojen ja krookuksien alut saavat vettä ja loputkin lumista (toivottavasti) haihtuvat, vaan myös siksi, että saan viettää koko päivän hyvällä omallatunnolla keittiössä marmeladia ja mehua keitellen.

Lähtökohta:

www.kivistossa.com

Kulhollinen sitruksia ja muutama porkkana. Uusimmassa Glorian Ruoka & Viini lehdessä oli kannessa upea porkkanakakku, jonka välissä oli appelsiini-porkkana marmeladia. Makeeta sanoin mä ja ryhdyin tuumasta toimeen!

www.kivistossa.com

Näistä minä sen tein:

400 g porkkanoita (600 g alkuperäisessä ohjeessa)
3 appelsiinia
2 sitruuna
1 lime (oma lisäys)
5 dl hillosokeria

Kuori ja pilko porkkanat. Laita kattilaan ja täytä se niin, että porkkanat juuri peittyvät. Keitä pehmeiksi kannen alla n. 15 minuuttia. Kuori sitrukset veitsellä niin, että saat valkoisen kuorikerroksen kokonaan pois. Fileoi hedelmäliha (se on kivaa, jotenkin terapeuttista) ja poista mahdolliset siemenet. Valuta kypsät porkkanat. Soseuta porkkanat ja sitrukset teho- tai sauvasekoittimella.

Kaada seos kattilaan ja lisää sokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori pinnalle nouseva vaahto lusikalla tai reikäkauhalla.

Kaada lämmin marmeladiseos kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Marmeladi säilyy avaamattomissa purkeissa jääkapissa kuukausia.

Jos joku nyt miettii, että entäs se viski niin sanottakoon, että se päätyi parempiin suihin. Tosi testiin marmeladi pääsee muutaman päivän kuluttua, kun perheen kotiranskis saapuu paikalle.

www.kivistossa.com

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: