Nopeeta, helppoo, hyvää ja halpaa

Siskolla oli tapana kysyä minulta kysymys “mitä nopeeta, helppoo, hyvää ja halpaa mä voisin tehdä ruuaksi tänään?”. Samaa mietin itse viime viikolla, kun piti keksiä helteisen perjantai-illan ateria.

www.kivistossa.com

Pyörittelin pitkään mielessäni ajatusta nuudelisalaatista, mutta hylkäsin ajatuksen, kun Mari oli sitä ihan vast’ikään tehnyt. Sitten pohdin vietnamilaisia kevätrullia mutta torppasin senkin idean liian monimutkaisena. Aasialaiset vivahteet olivat kuitenkin iskostuneet mieleeni, joten päädyin selailemaan Wagamama ravintolaketjun keittokirjaa.

Sieltä löytyi tämä mausteisen kanasalaatin ohje, jota tein hieman soveltaen. Alkuperäinen ohje on kahdelle, mutta tein tuplasatsin, kun syöjiä oli enemmän. Suluissa lisäykset.

200g luutonta ja nahatonta kanan reisilihaa (2 pkt marinoimattomia broilerin koipireisiä)
2,5 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1 sitruunaruoho uloimmat lehdet poistettuna ja hienoksi viipaloituna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna ja suolan kanssa hienonnettuna
1 siemenistä puhdistettu punainen chili hienonnettuna
2 tähtianista
2 rkl sakea (laitoin miriniä)
2 rkl vaaleaa soijakastiketta (laitoin tummaa, kun en löytänyt vaaleaa)
25 g maissijauhoja

salaattiin

2 kourallista erilaisia salaatinlehtiä
4 kevätsipulin vartta
1 punainen paprika
2 rkl wagamama salaattikastiketta
1 lime

salaattikastike

2 tl salottisipulia
2,5 cm pala tuoretta inkivääriä
1 pieni valkosipulinkynsi
1,5 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl ketsuppia
1 rkl vettä
1 dl kasviöljyä
3 rkl vaaleaa soijakastiketta (laitoin tummaa tähänkin)

Suomesta ei tietääkseni saa valmiiksi luutonta broilerin tai kanan reisilihaa, joten päädyin ostamaan kaksi pakettia kanan koipireisiä (yht. 6 kpl) ja irrotin niistä sitten nahat ja lihat ja pistin kulhoon odottamaan.

Voit joko sekoittaa marinadin aineet toisessa kulhossa tai sitten kipata ne suoraan kanapalojen päälle. Hiero aineksia varovasti muutama minuutti niin että maut tarttuvat lihaan. Yksi tapa on laittaa sekä kanat että marinadi muovipussiin ja hieroa sitten pussin sisältöä kevyesti. Jos käytät pussitekniikkaa voit laittaa ne suoraan siinä jääkaappiin maustumaan. Jos taas sekoitat aineet kulhossa, peitä se tuorekelmulla tai kannella maustumisen ajaksi. Anna marinoitua vähintään tunnin. Minulla liha oli marinadissa n. vuorokauden.

Salaatinkastike valmistuu helposti mittaamalla kaikki aineet (kannelliseen) lasipurkkiin ja hölskyttämällä sekaisin. Kirjassa puhuttiin jotain siitä kuinka herkkä kastike on viinietikan ja soijan tasapainosta, mutta omia makunystyröitä miellytti etikkaisempi maku, joten höräytin sitä maisteltuani joukkoon enemmän.

Tähän asti voit tehdä edellisenä päivänä.

www.kivistossa.com

Yön yli marinoituneet kanat olivat imeneet lähes kaiken marinadin itseensä, joten ylimääräistä marinadia ei ollut tarpeen erikseen poistaa, kuten alkuperäisessä ohjeessa kehotettiin. Poistin joukosta kuitenkin tähtianikset, ettei kukaan vahingossa puraisisi niitä.

Laita maissijauho kulhoon ja pyörittele kanapaloja kunnes ne peittyvät jauhoon. Paista pannulla kevyesti käännellen n. 8 minuuttia tai kunnes kanapalat ovat kypsiä.

Sillävälin kun kanat kypsyvät voit tehdä salaattipedin. Poista paprikasta siemenet ja pilko se ronskeiksi paloiksi ja hienonna kevätsipuli. Riivi salaatti suureen laakeaan kulhoon tai suoraan lautasille. Laita kypsät kanat salaatin päälle ja ripottele päälle paprikat ja kevätsipulisilppu. Yhdistä salaattikastike limetin mehun kanssa ja pirskottele annokseen.

www.kivistossa.com

Ruoan kanssa nautittiin prosecco Aperolit. Aperol on kauniin oranssia katkeroa, joka on yllättävän raikas yhdistelmä joko proseccon tai valkoviinin ja soodan kanssa nautittuna.

www.kivistossa.com

Niin, kovin nopeaahan tämän ruoan tekeminen ei ole, mutta esivalmisteltuna ruoan saa pöytään hyvinkin tunnissa. Melko edullista tämä kyllä oli jos kaapista siis sattuu löytymään marinadiin ja kastikkeeseen tarvittavat mausteet ja soosit.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: