Kanaa koreasti kahdesti paistaen

Ennen lomaa surffailin pitkinpoikin nettiä ja etsin reseptejä, joita haluaisin kokeilla loman aikana. Törmäsin Saveur-lehden sivuilla erinäisiin friteeratun kanan resepteihin, mutta tässä kyseisessä oli sitä jotain. Muistelin suurimman osan aineksista löytyvän mökin ruokakaapeista, joten päätös oli siksikin helppo. Tämän kanan juju on siinä, että se friteerataan kahdesti. Se tosiaan kannattaa.

Korealaista (tupla)friteerattua kanaa
n. 16 kanan siipeä (800 gr)

Kastikkeeseen sekoitetaan:
5 valkosipulinkynttä
4 cm pätkä inkivääriä
3 rkl soijaa
3 rkl chilitahnaa
1,5 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa

Friteeraustaikinaan tarvitset:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä (laitoin maizenan suurustetta, kun ei ollut pelkkää tärkkelystä)
1,5 dl vettä

(rypsiöljyä paistamiseen)

Jos sinulla ei ole friteerauskeitintä, laita öljy kuumenemaan suureen kattilaan tai valurautapataan ja laita kansi lieden viereen. Jos sinulta kuitenkin löytyy tämä erittäin hyödyllinen vempain, laita öljy (tai kookosrasva) kuumenna n. 180 asteeseen.

Hienonna kuorittu ja pilkottu inkivääri ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää kastikkeen muut ainekset ja surauta sekaisin. Siirrä kulhoon odottamaan.

www.kivistossa.com

Sekoita friteeraustaikinan aineet sekaisin vispilällä. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, dippaa kanan siivet (yksi kerrallaan) taikinaan ja laita öljyyn paistumaan. Paista kerrallaan n. 3 kappaletta 6-8 minuutin ajan niin ne kypsyvät tasaisemmin. Nosta siivet reikäkauhalla tai pihdeillä valumaan talouspaperin päälle. Kun olet paistanut kaikki siivet kertaalleen, toista operaatio.

www.kivistossa.com

Kun olet friteerannut kaikki siivet kahdesti, pirskottele kastike niiden päälle ja rouskuta menemään! Meillä nämä syötiin ihan sellaisenaan, ilman lisukkeita iltapalaksi, mutta raikas salaatti sopisi näiden kylkeen varmasti hyvin.

www.kivistossa.com

Tein kastiketta itseasiassa tuplasatsin, kun meillä sattui olemaan siipiä pari paketillista. Emme kuitenkaan jaksaneet friteerata ihan kaikkia, joten toinen siipierä laitettiin yöksi marinoitumaan kastikkeeseen ja ne grillattiin seuraavana iltana. Niistä ei jäänyt jäljelle paljoa todistusaineistoa paitsi tämä alla oleva luukasa.

kasa

Kastikkeessa onkin tämä ruoan juju ja se sopisi varmasti erittäin hyvin myös muun lihan marinointiin tai maustamiseen.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: