Paahtoleipä

paahtoleipä

Meneillään oleva rapukausi ja GoodPie Bakeryn tilli-paahtoleipä innostivat minua kokeilemaan paahtoleivän tekemistä itse. Saatavilla olevista leipäkirjoista en reseptiä löytänyt eikä googlettamallakaan tullut yhtään suomenkielistä osumaa. Sen sijaan hakusanoilla ‘sandwich bread’ ja ‘pan loaf bread’ rupesi jo löytymään käyttökelpoisia reseptejä.

Paahtoleipä
n. 8 dl luomu vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
3 rkl sokeria
3 rkl suolatonta voita sulatettuna
0,6 dl maitojauhetta
0,6 dl perunajauhoja
3 dl vettä

Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa ja lisää sitten sulatettu voi ja vesi. Sekoita aineet ja vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia kunnes se on sopivan joustavaa. Taikina on melko tahmeaa, mutta vältä käyttämästä enempää jauhoja kuin on ihan pakko. Löysästä taikinasta tulee ilmavampi lopputulos. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pallo ja laita se öljyttyyn kulhoon. Anna nousta n. tunti kostealla keittiöpyyhkeellä tai kelmulla peitettynä.

Kun taikina on kohonnut, pihauta siitä ilmat pihalle jauhotetulla alustalla. Muotoile siitä joko sormin tai kaulimen avulla n. 25 cm x 15 cm kokoinen levy tai suurinpiirtein sen levyinen kuin leipävuokasi on. Rulla levy pötköksi ja aseta se vuokaan saumapuoli alaspäin. Jos käytät pinnoitettua vuokaa sitä ei välttämättä tarvitse voidella, muussa tapauksessa voitele vuoka kevyesti voilla tai öljyllä. Anna leivän kohota vuoassa vielä n. tunnin verran.

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja paista leipää 35-45 minuuttia. Irrota leipä vuoasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.

paahtis

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: