Perusjutut on parhaita

Sanoi mies, kun lihapullaa ja sienimuhennosta maistoi.

www.kivistossa.com

Mummo teki maailman parhaat lihapullat (mikä yllätys!). Mutta siis oikeasti, ne olivat nyrkin kokoisia (ainakin lapsena), tiiviitä, herkullisia ja ne tarjottiin aina perunamuusin kera. Muusin, joka ei pysynyt Sorsakosken kapeiden pitkäpiikkisten haarukoiden pesässä sitten alkuunkaan. Muita klassikoita olivat voipaperiin käärityt eväsleivät marjametsässä ja se pullapohjaan tehty mustikkapiirakka..Makumuistoja, joita voi näin aikuisiällä vain jäljitellä.

Reseptejä ei siis ole tallessa. Tai kyllä sisko kirjoitti ruutupaperille lihapullien ohjeen, mutta se on valitettavasti kadonnut jo vuosia sitten. Päätin kuitenkin yrittää mielessäni yksi mauste, jota monet karsastavat. Maustepippuri.

500 gr paistijauhelihaa
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
1 dl kuohukermaa
1 maustemitta maustepippuria (jauhettua)
2 tl suolaa
voita paistamiseen

Tarinan mukaan mummo jauhoi lihat kokonaisesta naudanpaistista, mutta paistijauheliha ajanee saman asian. Ainakin jos on vähän kiire. Tai ei ole lihamyllyä saatavilla. Ota joka tapauksessa liha huoneenlämpöön ajoissa. Sekoita kermaan korppujauhot ja anna turvota n. 10 minuuttia. Sekoita muuta aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta öljytyillä käsillä isoja pullia. Kuumenna valurautapannu ja sulata siinä kunnon kimpale voita. Paista pulliin molemmille puolille kunnon paistopinta ja kypsennä loppuun uunissa 200-asteessa n. vartin verran.

www.kivistossa.com

Nauti esimerkiksi sienimuhennoksen kera unohtamatta lasillista punaviiniä.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: