Punaviinirisottoa, salviaa ja mustatorvisieniä

www.kivistossa.com

Mustatorvisieniä, muutamat viimeiset töpäkät kantarellit. Hyvää parmesaania, italialaista viiniä, carnaroli-riisiä, oliiviöljyä. Tuoretta salviaa. Niistä syntyi sienestysviikonlopun – ja tähänastisen elämän – paras risotto.

www.kivistossa.com

Punaviinirisotto salvialla ja paistetut mustatorvisienet

3 1/2 dl risottoriisiä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 dl punaviiniä
n. 6 dl kuumaa kasvislientä
75 g parmesaania raastettuna
6 salvianlehteä hienonnettuna
voita
oliiviöljyä
(suolaa, jos käytät suolatonta lientä)

n. litra tuoreita mustatorvisieniä (tai kantarelleja, kosteikko- tai suppilovahveroita..)
voita
mustapippuria ja suolaa

Sulata muutama ruokalusikallinen voita laakeassa kasarissa. Lisää sipulit ja riisi ja kuullota, kunnes kaikki on hieman läpikuultavaa. Kaada kasariin punaviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Lisää (mieluiten kiehuva) kasvisliemi* (ja tarvittaessa ripaus suolaa) useammassa erässä, hieroskele riisistä tärkkelyksiä liikkeelle ja pidä huoli, ettei seos kiehu liian lujaa. Samaan aikaan haihduttele sienistä neste pois kuumalla kuivalla pannulla.

Kun riisipaketissa ilmoitettu keittoaika alkaa olla täynnä, paista sienet kypsiksi pienessä määrässä voita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Maistele, onko riisi kypsää. Kun risotto on juuri sopivan pehmeää, sekoita joukkoon parmesaani ja noin rkl voita. Sekoita lopuksi mukaan salvia ja maistele suolan tarve. Nostele lautasille risottoa ja päälle keko sieniä. Valuttele päälle halutessasi hyvää oliiviöljyä.

Katsokaa nyt noita värejä!! Viikonloppua ja sienionnea kaikille metsästäjille.

www.kivistossa.com

* Joskus, kun on aikaa, jaksan keitellä oman liemen, joskus ostan valmista Puljongin lientä (tehkää nyt jo hyvänen aika elintarvikeyritykset muutkin hyviä liemiä, niin ei tarvitse olla energiatuhluri liemenkeitossa!!). Nyt käytin fondia, koska valmista lientä ei löytynyt kaupasta, jossa kävin. Kuutiota en käytä koskaan risoton valmistukseen, koska  risotto on tasan yhtä hyvää kuin siihen käytetty liemi, enkä ole löytänyt vielä sellaista kuutiota, joka ei pistäisi läpi risotosta.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: