Kurpitsaa ja belugaa

www.kivistossa.com

Se on niin nätti! Meillä Kivistössä on tykästytty kovasti niin kurpitsaan kuin belugalinsseihin. Ja kun kurpitsavalikoima on kaupassa nyt parhaimmillaan, niin eihän sitä voi olla nappaamatta kaupasta mukaan.

Ja koska näiden kahden edellämainitun liitto on todettu hyvin toimivaksi, päädyin tekemään seuraavanlaista lisuketta savustetun siian kylkeen viime lauantaina. Inspistä haettu täältä.

1 butternut-kurpitsa, n. kilon painoinen yksilö (myös myskikurpitsana kaiketi tunnetaan)
2 dl belugalinssejä
1 pieni punasipuli
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
hömpsäys paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl siideriviinietikkaa
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
2 palleroa puhvelimozzarellaa

Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen. Kuori ja pilko kurpitsa. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita kumina, inkivääri, paprikajauhe, suola ja pippuri kulhossa ja ripottele kurpitsakuutioiden päälle ja perään vielä kunnon loraus oliiviöljyä. Sekoita mausteet ja öljy käsin kurpitsaan. Paahda kurpitsakuutioita uunissa n. 20-35 minuuttia.

Keitä linssejä n. 20 minuuttia. Voit laittaa keitinveteen suolaa tai kasvisliemikuution, minulta ne unohtuivat, mutta maukasta tuli silti. Valuta linssit ja hienonna sillä välin valkosipulinkynnet. Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä ja anna valkosipulin paistua hetken verran (älä kuitenkaan ruskista). Lisää linssit ja sekoita niin, että ne ovat öljyn peitossa. Lisää myös suolaa jos et laittanut sitä keitinveteen. Hämmennä tasaisesti n. 10 minuutin ajan ja laita sitten levy pois päältä jättäen linssit vielä pannuun.

Ota kurpitsa uunista ja anna jäähtyä hetken. Pilko sillä välin punasipuli hienoksi silpuksi ja kippaa kulhon pohjalle. Sekoita mukaan siideriviinietikka ja sinappi. Lisää linssit ja persiljasilppu ja sekoita kunnes kastike on levittynyt tasaisesti. Lisää kurpitsakuutiot, revi päälle mozzarella(t) ja rouhi vielä päälle myllystä mustapippuria.

www.kivistossa.com

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: