Sienisukkulat

Yksi kaikkien aikojen suosikkini piirastaikinoista on rahkavoitaikina. Se on ihan älyttömän helppo tehdä ja siitä voi tehdä niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia. Päädyin tällä kertaa tekemään suolaisia sienisukkuloita kaalilla höystettynä.

www.kivistossa.com

Rahkavoitaikina
250 gr maitorahkaa
250 gr voita
250 gr vehnäjauhoja ( n. 4 dl)
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää sen jälkeen maitorahka. Sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa. Lehtevämmän taikinan saat kaulitsemalla taikinan levyksi ja taittelemalla sen muutaman kertaan. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi. Taikinan voi myös pakastaa.

Sienikaalitäyte
1 dl suolasieniä (myös pakastetut käyvät)
0,5 dl bulguria
0,5 dl vettä
250 gr kaalia
1 kevätsipulinvarsi
1/2 prk smetanaa
2 tl hunajaa
timjamia
suolaa
mustapippuria
seesamiöljyä
1 muna voiteluun

Laita bulgur-ryynit kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja mausta esim. lorauksella fondia tai liemikuutiolla. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja anna vetäytyä n. 20 minuuttia. Suikaloi kaali ohuelti ja silppua myös sipuli. Keitä kaali ja sipuli kattilassa pehmeäksi, mausta seesamiöljyllä, hunajalla ja timjamilla. Lisää pieneksi silputut sienet, smetana ja bulgur. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.

www.kivistossa.com

Laita uuni lämpiämään 225-asteeseen. Kaulitse taikina n. 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla taikinasta kiekkoja ja laita jämä taikina jääkaappiin odottamaan, kunnes olet täyttänyt ensimmäisen erän. Ota taikina kiekko käteen ja laita siihen n. ruokalusikallinen täytettä. Nipistä reunat kiinni ja muotoile sukkulaksi. Aseta sukkulat pellille saumapuoli alaspäin. Voitele munalla ja ripottele päälle esimerkiksi unikonsiemeniä tai pistele sukkulat haarukalla. Paista n. 10 minuuttia kunnes pasteijat ovat kullanruskeita.

www.kivistossa.com

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: