Whoopsie!

Olen pahasti koukuttunut Tastespottingiin. Se on ihan nerokas inspiraationlähde, kun miettii vaikka viikonlopun ruokia. Joskus saattaa toki törmätä sellaiseen, mitä ei olisi koskaan kuvitellut valmistavansa. Niin kuin nyt nämä whoopie piet suolaisella kinuskitäytteellä. Ja varoituksen sanana, nämä ovat todella makeita, vaikka näihin suolaa tuleekin.

www.kivistossa.com

Inspiraationi on siis täältä, mutta käytin kinuskin tekemiseen kondensoitua maitoa. Jos teet pienempiä kakkusia kuten minä tein, niin saat n. 20 valmista whoopie pieta.

Suolaiset suklaa-whoopiet
Kakkuset:
4-5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/4 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2,5 dl piimää
puolikkaan vaniljatangon siemenet (tai 1 tl vaniljauutetta)
110 gr pehmeää suolatonta voita
2,5 dl tummaa sokeria (esim. ruokokidesokeria tai muscovadoa)
1 muna

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
1/2 tl suolahiutaleita (tai ihan tavallista)
100 gr creme fraichea
100 gr voita
7 dl tomusokeria

Aloita laittamalla kondensoitu maito vedellä täytettyyn kattilaan niin, että purkki on kauttaaltaan vedessä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen n. 3 tuntia. Lisää vettä sitä mukaa, kun veden pinta kattilassa laskee. Jäähdytä sen aikaa, kun leivot kakkusia

Laita uuni lämpiämään 180-asteeseen. Sekoita kakkusten kuivat aineet keskenään. Sekoita vaniljasiemenet tai -uute piimään (aijai, mielesi tekee maistaa eikös? anna palaa, vaniljapiimä on hyvän pahaa!). Vatkaa sokeri ja voi kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Lisää muna ja vatkaa muutama minutti. Lisää sitten vuorotellen jauhoja ja piimää lopettaen jauhoihin ja sekoita tasaiseksi.

Ota taikinasta teelusikalla nökäreitä ja laita nökäreet leivinpaperille jättäen kunkin väliin vähintään muutama sentti. Tähtää sellaiseen dominokeksin kokoon. Paista kakkusia 11-13 minuuttia. Kypsän whoopien pinta palautuu, kun sitä painaa sormella kevyesti. Jäähdytä ritilän päällä.

Avaa maitotölkki varovasti ja kaada kinuski kulhoon. Sekoita siihen creme fraiche ja suola. Vatkaa voi pehmeäksi ja lisää siihen kinuskiseos ja tomusokeri. Täyte saa olla aika jäykkää, ettei se valu kakkusten välistä. Jos täyte näyttää liian löysältä lisää hieman voita ja tomusokeria.

Pursota kakkusten tasaiselle puolelle kunnon kerros täytettä ja laita toinen kanneksi. Keitä vahvaa kahvia whoopieiden seuraksi tasoittamaan sokerihumalaa.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: