Ruokalahja: vaniljauute

Ruokalahjat ovat parhaimmillaan helppoja valmistaa ja ainakin itse arvostan niiden eteen nähtyä vaivaa. Tämä vaniljauute on ihan super helppo tehdä ja säilyy suorastaan vuosikausia. Tarvitset vain vaniljatankoja, somia tiiviitä purkkeja tai pulloja ja kirkasta viinaa.

www.kivistossa.com

Pese purkit huolellisesti. Pätkäise vaniljatanko kahteen osaan ja leikkaa se vielä pitkittäin auki niin, että tangon päät ovat vielä kiinni toisissaan. Laita halkaistu tanko purkkiin ja kaada päälle kirkasta viinaa. Sulje kannet ja ravista purkkeja kertaalleen. Säilytä purkkia jääkaapissa tai muussa pimeässä viileässä paikassa.

www.kivistossa.com

Purkin mukaan kannattaa laittaa ohje, jossa kehotetaan ravistamaan purkkia muutaman viikon välein tai silloin kun muistaa. Uute muuttuu viikkojen kuluessa tummemmaksi ja on valmista käytettäväksi noin kahdeksan viikon kuluttua.

Nerokkainta tässä on se, että uutetta voi jatkaa lisäämällä viinaa sitä mukaan, kun pinta vajuu. Ihanteellinen lahja etenkin leipureille! Uutetta voi toki myös lorauttaa drinkkien joukkoon tuomaan vaniljaista pehmeyttä.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: