Poro wonton-raviolit

Tämä on nyt sitten sellaista kroskitseniä oikein parhaimmillaan. Pakastimeen oli ennen joulua säilötty mm. poron niskaa ja etuselkää enkä halunnut valmistaa niistä keittoa tai lihapataa. Deliporon sivuilla oli oikein hyvä reseptihaku ja ensimmäisenä tärppinä sieltä tulivat poronniskaraviolit.

poro7 copy

Raviolitaikinan tekeminen mökkiolosuhteissa ilman pastakonetta ei kuitenkaan houkutellut, joten katseeni kääntyi aasialaisen keittiön suuntaan ja valmiisiin wonton-taikinalevyihin (niitä löytyy varmimmin etnisten ruokakauppojen pakastealtaasta).

Lihan haudutus
n. 400 gr poron etuselkää
n. 400 gr poron niskaa
4 salottisipulia
1 valkosipuli
1/2 purjosipuli
1 palsternakka
juuriselleriä
muutama timjamin oksa
n. 0,5 dl lehtipersiljaa karkeasti silputtuna

Täyte
ylikypsää liha
5 siivua pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria

2 pkt wonton-levyjä
voita
tuoreita yrttejä (esim. lehtipersilja, timjami tai salvia)

Kuori juurekset ja pilko paloiksi. Laita lihat kylmään veteen niin, että ne juuri peittyvät. Lisää 2 rkl merisuolaa ja anna kiehahtaa. Kuori pinnalle syntyvä vaahto pois ja lisää juurekset sekä yrtit. Hauduta liha ylikypsäksi n. 2 tuntia. Siivilöi liemi talteen, poista palsternakka ja erottele lihat luista raviolia varten. Me laitoimme liemen pakkaseen myöhempää käyttöä varten, mutta raviolit voi toki tarjoilla haudutusliemessään.

poro5

Kuori ja hienonna sipulit täytettä varten. Kuutioi pekoni ja paista pannulla. Lisää sipulit, kuullota hyvin sekä lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja. Sekoita ylikypsän lihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Wonton-levyt kuivuvat melko helposti, joten ne kannattaa peittää kostealla liinalla täyttöoperaation ajaksi. Laita nokare täytettä levyn keskelle, kostuta reunat vedellä ja taittele haluamasi mallikseksi nyytiksi.

poro8

Kypsennä valmiit wonton-raviolit kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä muuutaman minuutin ajan. Sulata sillä välin kattilassa pieni kimpale voita ja lisää tuoreet yrtit. Anna muhia hetken. Annostele wonton-raviolit lautaselle ja lusikoi päälle yrttivoita. Raasta päälle halutessasi parmesaania ja ropsauta vielä myllystä muutama kierros mustapippuria.

poro6

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: