Rapeaa porsasta crispy duckin tapaan

Tämän talven intohimonani on näköjään riivitty ylikypsä liha. crispypork3

Ja mikäs siinä, se on niin vaivatonta valmistaa ja sitä voi varioida niin monella tavalla! Syksyisellä Manchesterin-matkalla söin ensimmäistä kertaa sielläpäin hyvinkin suosittua crispy duckia. Ja hyväähän se oli yksinkertaisine tykötarpeineen (kurkkua, kevätsipulia, hoisin-kastiketta ja lettusia).  Ajattelin että samaan makumaailmaan pääsisi maustamalla porsaan lapa samalla tavalla ja hauduttamalla sitä uunissa yön yli. Päätin myös jossain kevennyspuuskassani korvata lettuset kiinankaalilla.

Tarvitset:
n. 1 kg porsaan lapaa
5 cm pätkä inkivääriä
kiinalaista viismaustetta
suolaa

Lisäksi:
1/2 kurkku
2-3 kevätsipulin vartta
kiinankaalia tai vahvalehtistä salaattia
hoisin-kastiketta

Laita uuni lämpenemään 150-asteeseen. Raasta inkivääri ja hiero se lavan molempiin puoliin. Sirottele päälle roimasti viismaustetta ja suolaa ja hiero molemmin puolin lihansyihin. Käytin tähän itse asiassa “Chinawürtzer”-mausteseosta, joka on tarttunut mukaan joltain Saksan-reissulta. Luulen, että se ei pitänyt sisällään täysin samoja mausteita kuin oikeassa viismausteessa, mutta kelpasi paremman puutteessa.

crispypork5

Laita lapa uunipataan ja lorauta pohjalle vettä niin, että n. puolet lihasta peittyy. Anna hautua uunissa kannen alla yön yli tai niin pitkään, että lihan saa helposti riivittyä haarukalla säikeiksi.

Siirrä riivitty liha kulhoon odottamaan ja jäähdytä padan pohjalle jäänyt liemi niin, että saa kuorittua enimmät rasvat päältä pois. Sekoita jäljelle jäänyt nestehyytelö lihan joukkoon. Näin se pysyy mehevänä ja saadaan kaikki maut talteen.

Puolita kurkku ja poista siemenet. Suikaloi se tikuiksi. Suikaloi myös kevätsipuli. Jos käytät kiinankaalta niin suosittelen ohentamaan lehtiruotia. Silloin lehti taipuu helpommin kääröksi.  Paista possua vielä ennen tarjoilua pannussa niin saat siihen rapean pinnan. Sitten vaan possua kaalin- tai salaatinlehdelle, sipulit ja kurkut päälle ja viimeiseksi sopivasti hoisin-kastiketta, lehti rullalle ja rulla suuhun. Toista.

crispypork4Tämä on mukavaa seurusteluruokaa ja mahdollisesta ylijääneestä lihasta ja kaalista syntyy seuraavana päivänä maukas wokki!

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: