Etikkaiset punasipulit

Etikkasäilykkeet ovat lähellä sydäntäni. Jääkaapissa on aina oltava vähintään etikkapunajuuria ja maustekurkkuja. Hillosipuleitakin sieltä saisi mielellään löytyä. Joskin niiden kanssa tuppaa aina käymään niin, että kun on kaupassa ja miettii oliko niitä kotona, niin aina ostaa uuden purkin, vaikka sieltä jääkaapista tosiaan löytyy ennestään jo kaksi avattua purkkia.sipuli (1)Liekkö tämä rakkaus etikkaisiin asioihin äidin perua, sillä valmistin nämä etikkamarinoidut punasipulit yllätyslahjaksi äidille, joka on marinoidun punasipulin suuri ystävä. Toki tein sen verran reilun satsin, että yksi purnukka jäi myös omiin tarpeisiin.

n. 5 suurehkoa punasipulia
2,5 dl punaviinietikkaa
1-1,5 dl sokeria
Kokonaisia maustepippureita (taisin laittaa n. 10)

Kuori punasipulit ja halkaise. Voit leikata sipulit puolirenkaiksi mutta minä leikkasin ne pitkittäin suikaleiksi. Jotenkin siitä tuli sipulisuikaleille kauniimpi muoto, vaikka eihän sitä sitten valmiista tuotoksesta niin näekään. Mittaa etikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta kunnes sokeri on liuennut. Lisää sipulit ja maustepippurit. Anna kiehahtaa ja purkita pestyihin lasipurkkeihin (lisää etikkalientä niin, että sipulit peittyvät). Sipulit ovat valmiita n. vuorokauden kuluttua ja säilyvät jääkaapissa kuukausia.sipuliiEtikkamarinadiahan voi muunnella lähes loputtomasti. Sinne voisi laittaa maustepippurin lisäksi neilikkaa, kanelitankoja, laakerinlehtiä, inkivääriä, tähtianista jne. Ja jos kaapista ei satu löytymään punaviinietikkaa niin ei hätää, valkoviini- tai siiderietikka käyvät korvikkeeksi vallan mainiosti!

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: