Perjantai-illan express

Aasialaisilla viboilla jatketaan tämän tulisen naudanliha salaatin kanssa. Mies onnitteli minua kädestäpitäen vielä sunnuntai-iltanakin tämän ruuan erinomaisuudesta. Välitetään kiitokset kuitenkin brittien keittiöjumalattarelle Nigellalle, jonka käsialaa resepti on. Salaatti valmistuu ilahduttavan nopeasti mutta valitsisin lihaksi ehkä jotain muuta kuin epämääräisen muotoisen sisäpaistin palan niin kuin meillä oli. Ohje on 3-4 henkilölle.nigellasalaatti copySalaattia sen verran, että suurehko vati peittyy

n. 250gr pihvilihaa
2 rkl kalakastiketta
2 rkl limen mehua
1 tl sokeria
pari kevätsipulin vartta pilkottuna
tuoretta chiliä maun mukaan ohuiksi renkaiksi pilkottuna
tuoretta korianteria

Kuumenna paistinpannu. Levitä salaatti sillä aikaa vadille. Mausta pihviä hieman suolalla ja mustapippurilla. Paista pihvi sopivan kypsäksi (meillä sisälämpötila jätettiin n. 55 asteeseen). Kääri paistettu pihvi folioon ja anna vetäytyä. Sekoita kastiketta varten kalakastike, limen mehu, sokeri, kevätsipuli ja chili. Avaa foliokääre ja kaada pihvistä irronneet nesteet kastikkeen joukkoon. Viipaloi liha ja laita kastikkeeseen hetkeksi marinoitumaan. Siirrä viipaleet salaattipedin päälle ja kaada päälle kastike. Ripottele päälle runsaasti korianterisilppua.nigellasalaatti2 copy

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: