Kermainen porosoppa

Joulun alla hankitun porosatsin viimeiset paketit päätyivät tähän kermaiseen keittoon. Soppa kaipasi pientä särmää, jota lapin ukon keitossa usein käytetty viherpippurisulatejuusto olisi varmasti antanut. Maistuvaa se toki oli näinkin ruisleivän ja kylmän piimän kanssa särvittynä.porokeitto copy

n. 800 gr poron niskaa (luineen)
laakerinlehtiä
kokonaisia mustapippureita
suolaa
1 iso sipuli
7,5 dl vettä
3-4 perunaa
2-3 porkkanaa
2 dl kermaa
persiljasilppua

Ruskista liha nopeasti kattilassa tai padassa ja kaada päälle vesi. Lisää mukaan silputtu sipuli, laakerinlehdet, suola ja pippurit. Hauduta kypsäksi. Siivilöi liemi talteen ja erottele liha luista. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kiehauta liemi, lisää perunat, porkkanat ja liha. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kerma. Maista ja mausta tarvittaessa. Ripottele persiljaa annoksen päälle.porokeitto2 copy

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: