Tikun nokassa

Tikkukansaa nuo japanilaiset sanoisin ainakin mitä syömiseen tulee. Kioton Nishiki Marketilla oli lähes joka kojussa myynnisä jotain tikun nokkaan asetettua ruokaa. Nishiki Market on n. kuuden korttelin mittainen katettu kauppahallimainen kompleksi, missä riittää ihmeteltävää. nishikimarket3 copyEtenkin alla näkyvät tsukemono-laarit aiheuttivat ihmetystä. Tsukemono on termi japanilaisille pikkelöidyille vihanneksille. Etualan laarissa on ainakin retikkaa useammassa eri “liemessä”.nishikimarket2 copyTikun nokasta on kätevää syödä esimerkiksi pieniä täytettyjä mustekaloja tai hieman epäilyttävää friteerattua juustotankoa.nishikimarket6-1 copyAlla olevasta kojusta lähti mukaan useampi tikku niin kalmaria kuin tuoretta tonnikalaakin. Tonnikalat oli valeltu soijalla tai sitruunavinegretellä ja pyöritelty seesaminsiemenissä, parasta ikinä. Ainakin melkein. Myös höyrytetyt kaalilla ja lihalla täytetyt pullaset hävisivät nopeasti nälkäisiin suihin.nishikimarket4-1 copyNälkäisenä ei siis tarvitse turistin Kioton kaduilla kulkea, sillä ruokaa on tarjolla lähes joka kadun kulmassa.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: