Pihapiirissä tapahtuu

Kivistön pihapiirissä ei juuri muita heiluhäntiä oravien lisäksi ole juurikaan tavattu (ehkä onneksi). Linnut kyllä sulostuttavat sirkutuksellaan keväisiä aamuja ja iltoja ja toivommekin, että pariskunnat löytävät toisensa ja pihapiirimme pöntöt.

Tämä mielessä Juha ryhtyi sunnuntai-aamuna puhdistamaan saunamökin päädyssä olevaa tuplapönttöä, jonka katto oli myös tarkoitus remontoida kevään vilkkainta asuntomarkkina-aikaa ajatellen. Suureksi yllätykseksi pöntöstä löytyikin oravan pesä ja laskujemme mukaan viisi vikisevää poikasta.orava6 copyEi siinä muu sitten auttanut kuin pistää “mökin” katto takaisin paikalleen ja pönttö omalle paikalleen. Jännittyneinä jäimme seuraamaan mitä tapahtuisi, kun emo palaa paikalle. Ei siinä sitten kauaa mennytkään, kun heiluhäntä loikki pellon poikki ja vilisti seinää ylös. Vähän se näytti nuuskivan ympäriinsä mutta sujahti sitten mökkiin sisälle. Pidätimme hengitystä, kun orava-emo tuli ulos kantaen yhtä poikasista suussaan. Kaupunkilaisina siinä äimistelimme, että herraisä nyt se syö sen, mutta niin vain se lähti loikkimaan kohti lähimetsää palaten kohta hakemaan seuraavan poikasen.orava5 copyGoogletimme tietysti jälkeenpäin, että miten orava tällaisissa tilanteissa toimii. Helpotukseksemme opimme, että oravalla on useita varapesiä, jonne se siirtää poikueen turvaan jos alkuperäistä pesää häiritään. Toivomme myös, ettei orava kanna meille kaunaa, vaan pysyy kanssamme hyvissä väleissä tapahtuneesta huolimatta.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: