Vohvelibrunssi

Kokonaisen brunssin voi rakentaa pelkästään vohvelien varaan, ainakin meillä. Paistelin viikonlopun aloitukseksi kasan vohveleita ja laitoin pöytään suolaista ja makeaa. Eivät paikalla olleet valittaneet.

dsc_0503.jpg

Siinä möllöttää savumakrilli, yksi tämän tarinan päähenkilöistä. Se pääsi nahoistaan maustaakseen yhden suolaisista täytteistämme.

dsc_0550.jpg

Kotioloissa en jaksa säilytellä yhden asian vempaimia. Mökin varastoissa taas niille on tilaa. Niinpä tämä herkku on harvinaisehkoa, ja juuri siksi herkkua.

Perusvohvelit

3 kanamunaa
5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g voita sulatettuna

Vatkaa munien rakenne rikki, ja lisää maito. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa jauhot ja suola muna-maito -seokseen.  Lisää voisula. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohveliraudalla.

Savumakrillitäyte

1/2 savumakrillia
1 varhaissipuli tai ruukullinen ruohosipulia
puolikas kourallinen basilikan lehtiä
150 g ranskankermaa
mustapippuria, suolaa.

Silppua sipuli ja basilika ja muussaa makrilli haarukalla. Sekoita kulhossa ranskankermaan ja mausta suolalla ja pippurilla.Lusikoi kuuman vohvelin päälle.

dsc_0551.jpg.jpg

Muina täytteinä meillä oli kermajuustoa ja lammaspalvia sekä yrttejä. Jälkkäriksi vohvelin päälle philadelphiaa ja omia hilloja. Kyllä jaksaa keikkua, miksei jopa vappupäivänä, näillä eväillä.

Advertisement

4 thoughts on “Vohvelibrunssi

Add yours

 1. Wow, savumakrilli oli varmasti hyvää! Ja kiitos muistutuksesta, meidänkin one hit wonder pölyyntyy yläkaapissa – kaivan sen tällä viikolla varmasti esiin!

  1. Joo, onhan se vähän one hit wonder, tiedä ollaanko tuon 1,5 vuoden takaisen jälkeen paljon paisteltu. Haluais niin kovin sellaisen kunnon belgialaisen raudan, toistaiseksi olemme vielä välttäneet ostoshimon.

   1. Minä haluaisin myös sellaisen belgialaisraudan. Paksut belgialaiset vohvelit ovat maailman parhaita. Sehän ei ole vaan kovin pieni vekotin…

   2. Liisa juuri mulle tossa tätä keskustelua referoidessani sanoi totisella naamalla, että kyllä SILLE nyt tilaa aina löytyy.

    Varataan taas pääsiäiseksi viininhakumatkaa Burgundiin, siltä reissulta kunnon rauta varmaan tulee mukaan. Viime vuonna hillitsimme itsemme vielä.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: