Matchadonitsit

KIVISTÖSSÄ matcha-donitsit www.kivistossa.com

Sain inspiraation Pinterestin ruokakuvia selaillessani: minidonitseja tehdään nyt joka paikassa ja matcha-tee vihertää vaikka millaisissa resepteissä. -> Oh, suklaakuorrutteiset matchadonitsit!

Järjestimme vappuna kaupungissa tuparit ja värikäs ruoka sopii vappuun kuin vappunenä teekkarin päähän. Niinpä vapunpäivän aamuna paistoin otsa hiessä donitseja ja temperoin suklaata. Aiempaa kokemusta matchan käytöstä ei ollut, eikä tietoa mausta, mutta mitäpä siitä, värinhän takia näitä paisteltiin.

Donitsit (n. 18-20 donitsia)
5 dl jauhoja
1,25 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 tl matcha-jauhetta
maustemitallinen suolaa
0,5 tl vaniljajauhetta/1 tl vaniljasokeria
2,5 dl piimää
2 munaa
2 rkl sulatettua voita

250 g suklaata
(nonparelleja)

voita vuoan voiteluun

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, vanilja ja matcha keskenään. Riko munat ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita puuhaarukalla jauhoihin piimä, munat ja voi. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista.

Voitele donitsivuoan kolot ja täytä ne taikinalla pursotuspussia apuna käyttäen. Täytä noin 3/4 koloista ettei donitsit tursua liiaksi. Paista 210 asteessa n. 10-12 minuuttia.

Pikatemperoi suklaa.  (Jos donitseja ei tarvitse laittaa tarjolle päällekäin ja sotku suupielissä ja sormissa ei haittaa, voit vain yksinkertaisesti sulattaa suklaan ja dipata siihen.) Sulata suklaa vesihauteessa. Siirrä sen jälkeen suklaakulho kylmään (ei jäiseen) veteen ja laita siihen lämpömittari. Sekoittele suklaata, kunnes sen lämpötila on 20 astetta. Nosta sitten kulho takaisin vesihauteen päälle ja lämmitä sekoittaen n. 30 asteeseen.

Dippaa jäähtyneet donitsit suklaaseen ja nosta ne työtasolle jähmettymään. Ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle nonparelleja.

KIVISTÖSSÄ matcha-donitsit www.kivistossa.com

Ps. ai niin. Se maku. Mun mielestä se oli tosi hyvä, tässä ja juomana. Jos matcha ei olisi niin pirun kallista, musta voisi tulla sen säännöllinen juoja. Ja jokainen donitsi hävisi, joten ei niitä ainakaan vihattu. Liisa ei ollut kuulemma ihan varma..

Pps. Lähes aina kun matchasta on leivottu jotain US-tyyppisissä blogeissa, tekijä jaksaa mainostaa leivosta terveellisenä, teellä kun on tiettävästi terveellisiä ominaisuuksia. Oh well, aika kaukaa haettua. Näistä suklaa-sokeri -renkaista ei terveystuotetta saa, saatikka vaikkapa kermaisesta juustokakusta. Enkä minä terveystuotteita haekaan silloin, kun leivon herkkuja. (Tämä nyt vaan piti päästä sanomaan, kun alkoi rasittaa .)

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: