Scotch eggs

Tämä ohje on ollut kokeiltavien listalla jo tovin.scotch6 copyKenellekään ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, että tunnen suurta vetoa kaikkea friteerattua kohtaan. Onpa tämä myös erinomaista Hävikistä herkuksi-ruokaa, sillä tähän saa helposti upotettua jo vähän nahistuneet tuoreyrtit, kovettuneet leivänkannikat ja parasta ennen päivämäärän ylittäneet kananmunat.

Scotch eggs on ilmeisesti perienglantilainen brunssi- ja piknik-eväs, joka voidaan syödä kuumana tai kylmänä. Meillä nämä päätyivät nälkäisten lounastajien suihin höyryävän kuumina. Ohje on neljälle hengelle.

300 gr jauhelihaa
6 kananmunaa + 1 muna leivitykseen
200 gr leivänmuruja
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
puolikas punasipuli
savustettua paprikajauhetta
pieni puntti sileälehtistä persiljaa
sitruunatimjamia
n. 1 l rypsiöljyä friteeraamiseen

Munat voi keittää jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi (itse en toki ollut niin fiksu). Kannattaa tähdätä melko löysään keltuaiseen, sillä muna kypsyy vielä friteeratessa. Jauhelihataikinankin voi tehdä jo ennakkoon (tässäkään kohtaa en ollut niin fiksu).

Sekoita jauhelihaan mausteet, silputtu sipuli ja yrtit. Sotkota yhdellä lautasella muna rikki, mittaa toiselle vehnäjauhot (voit halutessasi maustaa vehnäjauhot suolalla ja pippurilla) ja laita kolmanteen leivänmurut.leivitys copyJaa jauhelihataikina kuuteen yhtä suureen osaan. Taputtele kukin n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Kierittele kuorittu kananmuna vehnäjauhoissa ja kääri se jauhelihaan.scotch1 copyKannattaa kastella tai öljytä kädet tätä vaihetta varten, niin taikinan saa helpommin taputeltua tasaisesti munan ympärille. Kun taikina peittää munan kauttaaltaan, dippaa se raakaan kananmunaan ja kierittele vielä leivänmuruissa.scotch2 copyscotch3 copyFriteeraa pallerot 180-asteisessa öljyssä  n. 5-8 minuuttia kunnes jauheliha on kypsää ja pinta kullanruskea. Valuta talouspaperin päällä.scotch4 copyTarjoile munat sellaisenaan majoneesin kanssa tai tee lisukkeeksi raikas salaatti.scotch5 copyscotch7 copyJauhelihataikinan sijaan näissä kannattaa kokeilla myös valmiiden tuoremakkaroiden massaa. Voipa nämä tehdä vaikka viiriäisenmunistakin jos haluaa pientä ja sievää brunssipöytään!

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: