Caesaria grillistä

Jos viime perjantaina matka Kivistöön venähtikin itsestä riippumattomista syistä normaalia pidemmäksi ei se haitannut, kun sai perille päästyään syödäkseen tätä.caesar3Mutta että salaattia grillissä?! Kyllä vaan! Tässä salaatissa minua ihastutti myös se seikka, että tähän ei tarvinnut pilkkoa juuri mitään. Kaikki osaset vain asetellaan kypsennettynä lautaselle ja siitä sitten popsitaan menemään. Olen myös usein kuullut vaikerointia siitä, ettei keksi mitään uutta grillattavaa ainaisen lihan ja kasvisvartaiden sijaan. Näiden vaikeroijien kannattaa ehdottomasti testata tätä!

Grillattu caesar-salaatti (ohje on neljälle)

2 romain-salaattia
n. 12 ravunpyrstöä (kuorineen)
pätkä patonkia
parmesania
suolaa
mustapippuria
sitruuna- tai limelohkoja

öljyä grillaamiseen

Kastikkeeseen (ohje täältä):
2 munan keltuaista
1,5 rkl sitruunamehua
1 tl worcestershire-kastiketta
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
4 anjovisfilettä
0,5-1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kastikkeen voi valmistaa jo edellisenä päivänä (muista myös ottaa ravut sulamaan). Laita tehosekoittimen kulhoon kaikki muut paitsi oliiviöljy ja suola ja pippuri. Surruuta tasaiseksi ja lisää sitten oliiviöljy ohuena nauhana kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.

Varmista, että grilli on kuuma tai kuumenemassa. Halkaise salaatit, leikkaa kannasta pieni siivu pois (itse unohdin, ei vakavaa) ja ripsuta niiden päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Varrasta ravut ja sipaise kevyesti öljyllä. Leikkaa patongista reilun kokoiset pätkät, halkaise ja sipaise nekin öljyllä.

Grillaa ensin rapuja suoralla lämmöllä muutama minuutti per puoli. Mausta kevyesti suolalla ja siirrä pois suoralta tulelta. Laita grilliin leivät ja salaatti leikkauspinta alaspäin. Grillaa salaattia 2-3 minuuttia per puoli ja leipiä niin kauan, että leikkauspinta on kullanruskea. Raasta juuri ennen tarjoilua salaatin päälle parmesania ja laita tarjolle myös sitruuna- tai limeviipaleet. Lusikoi päälle kastiketta ja nauti kylmän valkoviinin kera.

caesar

Vaikka suomalainen romain-salaatti (ruukussa) onkin ihan erinomaista suosittelisin tähän kuitenkin sitä tuhdimpaa ulkomaista, sillä luulen sen pysyvän paremmin kasassa grillattaessa. Lisukkeeksi sopivat mainiosti rapujen sijaan myös grillattu kana tai ihan tavalliset katkikset.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: