Punajuurisalaatti

Minulla ja kaupan punajuurisalaatilla on ollut vuosia kestänyt tiivis suhde. Ja painotettakoon, että en kelpuuta mitä tahansa äitien tekemää punajuurisalaattia, vaan sen täytyy olla Forssan (eli Atrian) valmistamaa. Ei ollut ennen jouluinen ruokanautinto täydellinen ellei pöydästä löytynyt mariskoolillista punajuurisalaattia. Se sopi(i) minusta lähes kaikkeen, mm. leivän päälle voin korvikkeeksi ja pikaiseksi välipalaksi suoraan purkista haarukalla nautittuna.

Viimeisten vuosien aikana suhteemme on kuitenkin väljähtynyt. Olemme kohdanneet vain satunnaisesti ilman sen suurempia tunteita. Ja sitten mieleeni iskostui ajatus itse tehdystä punajuurisalaatista. Pyörittelin ajatusta mielessäni, tein tutkivaa taustatyötä (tartuin einekseen) ja totesin, että omaan versiooni haluan vain muutaman raaka-aineen.punajuurisalde2

4-6 etikkapunajuurta
1 kevätsipulin- tai uuden sadon sipulinvarsi
1 prk smetanaa
2 rkl majoneesia
1 tl piparjuuritahnaa
suolaa
mustapippuria

Suikaloi punajuuret ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon. Sekoita sitten muut aineet keskenään, lorauta joukkoon tilkka etikkapunajuurten nestettä ja mausta suolalla pippurilla. punajuurisaldeKaada kastike punajuurten ja sipulin päälle ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa joitakin tunteja. Nauti esimerkiksi muurikalla paistettujen makkaraperunoiden kanssa.makkarapaeruHämmästykseni oli suuri, kun maistoin ensimmäisen haarukallisen. Tämähän maistuu ihan siltä kaupan valmiilta salaatilta! En ole vieläkään oikein päättänyt onko se mielestäni hyvä vai huono asia, mutta nyt on todistettu, että sitä pystyy helposti valmistamaan myös itse jos niin haluaa. Smetanan voi halutessaan korvata ranskankermalla ja laitanpa ehkä seuraavalla kerralla tirauksen enemmän piparjuuritahnaa makua antamaan.punajuurisalde3

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: