Brunssipöytään

Uudet perunat ovat nyt parhaimmillaan. Kivistön perunamaalla varret ovat pitkän huiskeat, mutta vielä saadaan vähän aikaa odottaa ennen kuin omia perunoita päästään nostamaan. Viimeisimmässä Lantlivin Mat & Vin lehdessä oli kiva juttu perunoista ja tietysti monta hyvää reseptiä mihin uusia perunoita voi käyttää. Näitä perunamuffinsseja pyöräytin juhannuksen aamiais- ja brunssipöytään.perunamuff

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 munaa
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
100 gr gruyere-juustoa tai muuta vastaavaa raastettuna
180 gr uusia perunoita (n. 5 kpl sellaisia vähän golfpalloa pienempiä)
suolaa
mustapippuria

Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen. Jos sinulla on muffinssipelti voit halutessasi leikata leivinpaperista 12 kpl 15 cm x 15 cm neliötä. Sekoita kaikki kuivat aineet. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki, lisää jugurtti, vesi ja öljy. Yhdistä neste kuiviin aineisiin, lisää myös 3/4 juustoraasteesta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele leivinpaperineliöt muffinssipellin koloihin ja täytä 3/4 jokaisesta kolosta taikinalla. Painele perunlohkot taikinan sisään ja ripottele vielä loput juustoraastesta muffinssien päälle. Paista n. 20 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.

Minua vähän epäilytti, että miten perunalohkot voisivat kypsyä tuossa ajassa, mutta niin ne vain olivat ihanan pehmeitä. Jos näitä jää yli, niin ne säilyvät hyvin seuraavaan päivään. Uunin tai mikron kautta vaan pöytään!

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: