Grillattuja äyriäisiä ja perunasalaattia

www.kivistossa.comYlen ihanan Puutarhaperjantai-ohjelman kausi loppui viikko sitten. Se on traagista ja Kivistö on hieman hukassa. Kauniit, hauskat ja rennot ruotsalaiset tekevät ohjelmaa, joka kertoo perennoista, keittiöpuutarhasta, kesäkukista ja ruoasta. Oh, tulis jo ensi kevät ja uusi tuotantokausi.

www.kivistossa.com

Sateisena päivänä on hyvä muistella loman alkua. Silloin paistoi aurinko, tätä ruokaa grillattiin sortseissa ja hihattomissa topeissa, juotiin kylmää valkoviiniä ja kilisteltiin lomalle. Jaa, että mitä siitä Puutarhaperjantaista? No sitä, että ihana kokki-Tareq antoi tälle ruoalle inspiraation. Alunperin halusin grillata esikuvani mukaisesti sinisimpukoita foliossa, kunnes tajusin, että nyt on täysin väärä aika sinisimpukoille. Lisäksi olisin palavasti halunnut käyttää ruokaan punajuurien naatteja, mutta niitä ei kaupoista vielä viikko sitten löytynyt. Niinpä salaatista tuli kesken kaupassakäynnin alkuperäisen idean sovellus, mutta siitä me vähät välitetään!

www.kivistossa.com

Grillattuja äyriäisiä ja peruna-lehtivihannessalaattia

1 kg uusia perunoita
2 uutta sipulia
100 g pinaattia
50-100 g viinisuolaheinää
voita
suolaa ja pippuria
minttua, sitruunaverbenaa
sitruunaa

200 g scampeja
250 g mustekalan (octopus) lonkeroita (pakasteina)

Sulata ravut ja lonkerot. Laita ne pieniin vartaisiin grillaamista varten ja sivele öljyllä. Keitä perunat ja puolita ne. Anna jäähtyä hetki.

Laita äyriäiset kuumaan grilliin ja grillaa, kunnes niissä on hyvä pinta. Samaan aikaan sulata voita kattilassa ja nosta sinne pinaatti ja suolaheinä. Kääntele muutaman kerran ja lisää perunat. Kääntele varovasti, kunnes salaatti on haalean lämmintä. Nosta perunasalaatti vatiin ja suolaa ja pippuroi. Sekoita joukkoon kourallinen silputtuja yrttejä. Irrottele äyriäiset vartaista salaatin päälle, purista päälle hiukan sitruunaa ja ripottele vähän minttua koristeeksi.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: