Pannupizzaa

Se on juuri niin rapeaa ja rasvaista kuin uskallat toivoa. Juusto venyy leikatessa ja luultavasti poltat suusi ensimmäiseen suupalaan.photoPohjan ohjeeksi valittiin tämä “aito ja alkuperäinen”. Ja hyvä siitä tulikin! Taikina riittää kolmeen n. 22 cm halkaisijaltaan olevaan pizzaan. Me käytimme pannuina syviä valurautaisia paistinpannuja.

3,2 dl kädenlämpöistä vettä (1 1/3 kupillista)
0,6 dl maitojauhetta (1/4 kupillista)
1/2 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja (4 kupillista)
1 rkl sokeria
1 ps kuivahiivaa
2 rkl öljyä (taikinaan)
n. 0,5 dl öljyä pannujen rasvaamiseen

Laita hiiva, sokeri, suola ja maitojauhe suureen kulhoon, lisää vesi ja sekoita huolellisesti. Lisää öljy ja sekoita. Lisää jauhot ja sekoita kunnes kaikki neste on imeytynyt ja taikinapallo alkaa muodostua. Kippaa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa noin 10 minuuttia. Taikinan tulisi olla elastisen kimmoisaa ja hieman tahmeaa. Jaa taikina kolmeksi palloksi ja kaulitse käyttämäsi pannun kokoiseksi. Lorauta pannulle sen verran öljyä, että pohja ja reunat peittyvät kunnolla (n. 2 rkl per pannu). Asettele kaulittu taikina pannuun ja anna kohota esimerkiksi lautasella peitettynä n. 1-1,5 tuntia.

Pizzapohjien kohotessa on aikaa keittää tomaattikastike.

1-2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
3 sardellifilettä
1 tlk paseerattua tomaattia
1/2 tl chiliä (puolikas pienestä tulisesta chilistä)
n. 1 rkl sokeria
oreganoa
basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä sardellifileiden ja chilin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti ja loput mausteet. Anna porista hiljalleen puolisen tuntia, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jäähdytä ennen käyttöä.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Päällystä pizzat tomaattikastikkeella ja haluamillasi täytteillä. Paista kunnes pinta ja reunat ovat kauniin ruskeat. photo-(1)

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: