Kun korkkimies keittoon tipahti

Ruokakuvaus on joskus haasteellista. Tai no ollaan rehellisiä, tällaiselle amatöörille se on useimmiten haastellista mutta kuitenkin mukavaa. Kuvatessani tätä kesäkurpitsa-kukkakaalikeittoa päätti kuistin lampusta roikkunut korkkimies hypätä keittoon uimaan. Plätsistä!korkkimieskeitossaJuhalla on tapana askarella skumppapullon korkeista tällaisia pieniä ukkeleita ja akkeleita ja niitä sitten löytyy niin ryytimaan laidalta vartioimasta kuin mökistä sisältäkin.

Lämmin ja kostea viime viikko olivat sysänneet kurpitsat hurjaan kasvuun. Talvikurpitsat levittelivät versojaan kasvimaan reunojen ulkopuolelle ja pyöreä kesäkurpitsakin oli ehtinyt paisuttaa yhden hedelmänsä näin komeisiin mittoihin.kasipalloKoska sunnuntaina vietettiin ehkä kesän viimeistä hellepäivää, halusin tehdä kesäkurpitsasta jotain raikasta ja minttuisaa lounaaksi. Vaihtoehtona oli tehdä joko pastaa tai keittoa ja lyhyen äänestyksen jälkeen keitto voitti. Jääkaapista löytyi Marin jäljiltä puolikas purkki mascarponea, joka päätyi pyöristämään keiton maut.kurpitsakeitto

Minttuinen kesäkurpitsa-kukkakaalikeitto (kahdelle)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1/2 pienestä kukkakaalista
1 sipuli
5-6 dl kasvis- tai kanalientä
ripaus paprikajauhetta
suolaa
pippuria
125 gr mascarpone-juustoa
2 rkl sitruunamehua
tuoretta minttua
minttuöljyä

Kuutioi kesäkurpitsa, silppua sipuli ja paloittele kukkakaalin nuput. Kuullota silputtu sipuli pannulla tai kattilassa oliiviöljyssä ja lisää sitten kesäkurpitsa ja kukkakaali. Paista kasviksia muutaman minuutin ajan ja mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää kasvis- tai kanaliemi ja anna porista kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet. Soseuta keitto sileäksi ja lisää sitten mascarpone ja sitruunamehu. Sekoita ja tarkista maku. Tarjoile minttusilpun ja minttuöljyn kera.kurpitsakeitto2Minttuöljyn voi korvata myös tekemällä yrttiöljyn tuoreesta mintusta ja oliiviöljystä. Jos minulla olisi sellainen kartionmallinen siivilä (ja jos olisi ollut vähemmän nälkä) olisin paseerannut keiton samettisen sileäksi.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: