Kesäkurpitsasalsa

Päätettäköön tämä viikko vielä yhteen reseptiin, jossa saatiin käyttää oman maan antimia. Tämä raikas salsa sopii hyvin grilliruokien kaveriksi. Kuumalla pannulla nopeasti paistetut kurpitsakuutiot säilyttävät rapean suutuntuman ja eikä tästä tule ähkyäkään. salsa2Ohje on Sonja Leen Kastike-kirjasta, jonka äiti toi meille kirppisreissultaan. Alkuperäiseen reseptiin olisi kuulunut vielä 1 rkl tuoretta kirveliä, jonka jätimme pois, koska sitä ei Kivistön ryytimaalta löydy. Suolaa ei ohjeessa myöskään ollut mutta mielestämme salsa kaipasi sitä.

1 vihreä kesäkurpitsa
1-2 keltaista kesäkurpitsaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl parmesaania raastettuna
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria myllystä

Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuumenna puolet oliiviöljystä paistinpannussa. Kun öljy on savuavan kuumaa, lisää kurpitsakuutiot. Paista puolitoista minuuttia niin, etteivät ne ehdi pehmentyä kokonaan. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää ne pannuun timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kaada kulhoon. Kun seos on jäähtynyt, lisää parmesaani ja sitruunan mehu sekä kirveli jos käytät sitä. Sekoita mukaan loput öljystä ja anna salsan vetäytyä jääkaapissa n. tunnin ajan ennen tarjoilua.salsa

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: