Lämmin perunasalaatti

Kivistön perunapenkistä on noussut perunaa tasaiseen tahtiin kesän mittaan. Kummallista kyllä, perunasalaatti ei löytänyt tietään ruokapöytään kuin ehkä kerran koko kesän aikana. Ja jos oikein tarkkaan muistelen niin uutta perunaa ja silliä tuli syötyä ehkä vain pari hassua kertaa! Viime viikonloppuna nostinkin sitten pari vartta pottua ja nappasin samalla reissulla mukaan fenkolia ja purjon. Muurikalla paistettujen muikkujen kylkeen valmistui näistä lämmin perunasalaatti.fenkoliperunsalaatti

n. 1 kg perunoita (kiinteitä, meillä nicolaa)
1 fenkoli
1 purjon valkoinen osa
1/2 sitruunan mehu
2-3 rkl pieniä kapriksia
(fenkoli)tilliä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
voita paistamiseen

Leikkaa fenkoli puoliksi ja poista kova kanta. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja laita kulhoon. Purista päälle sitruunan mehu, loraus oliiviöljyä ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Pilko perunat n. sentti kertaa sentti kuutioiksi (yli jääneet rämmäleet voi keittää ja muussata vaikka perunarieskoihin). Leikkaa myös purjo ohuiksi siivuiksi.

Sulata pannussa nokare voita ja lisää myös tilkka oliiviöljyä. Kuumenna kunnes voi ei enää sihise ja lisää perunakuutiot. Paista keskilämmöllä välillä käännellen n. 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää paiston loppuvaiheessa purjo ja fenkolit. Älä kuitenkaan kaada kaikkea sitruunamarinadia pannulle, ettei tule liian hapanta. Lisää kaprikset ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele salaatti reilulla kourallisella fenkolitilliä.

Salaatista tuli tosi raikas ja mukavan lakritsainen fenkolin ansiosta ja se sopi tosi hyvin paistettujen muikkujen lisukkeeksi. Murustamalla päälle kotijuustoa tai fetaa tästä saisi myös kivan lounassalaatin.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: