Siskonmakkarapasta

Asianhan on nyt niin, että siskonmakkara on suloinen, maistuva, monipuolinen, aito ja ihana. Siksi siitä tehdään meillä muutakin kuin soppaa. Voipa siskiksen kypsentää kuoressaankin ja grillata (toimii tosin vain luonnonsuoleen puristetulla makkaralla). Se on vähän niin kuin suomalainen weisswurst, tuo saksalainen valkea herkkupötkö.siskisPehmeä makkaramassa imee itseensä makuja, esimerkiksi tästä tomaattikastikkeesta, joka tarjottiin leveän nauhapastan kera.

1 pkt siskonmakkaroita (esim. Wigrenin)
2 tlk kokonaisia tomaatteja
1 sipuli silputtuna
suolaa
mustapippuria
ripaus kanelia
lehtipersiljasilppua

pappardelle-pastaa

Kiehauta kattilassa vesi ja plumpsauta siskonmakkarat halumasi kokoisiksi palleroiksi. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta vesi pois. Kuumenna kasarin tai kattilan pohjalla tilkka öljyä ja paista makkarapalleroihin paistopinta. Siirrä paistetut pallerot kulhoon odottamaan. Kuumenna samassa kasarissa toinen tilkka öljyä ja kuullota silputtu sipuli. Avaa tomaattitölkit ja pilko tomaatteja pienemmiksi saksilla. Tämä ei toki ole pakollista, mutta kätevää! Kaada tomaatit kasariin ja huljauta purkit vielä vedellä, ettei mitään mene hukkaan, ja kaada tomaattien päälle. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja kanelilla. Lisää makkarapallerot ja anna porista sen aikaa, kun kypsennät pastan. Annostele pasta ja kastike lautaselle ja viimeistele persiljasilpulla.

Avot, ihana arkiherkku ja sumuisen syyspäivän lämmittäjä!

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: