Paistetut vihreät tomaatit

Olin vilkuillut Niitä sillä silmällä lähimarketissa jo useamman kerran syksyn aikana. Oikeastaan olin vilkuillut Niitä jo vuosien ajan tarttumatta toimeen, kunnes muistin, että Niitähän löytyy ihan omasta takaa ja että ne pitäisi pelastaa kasvihuoneen siivoamisen alta. Saanko esitellä, vihreä tomaatti.pavitoNettihän on tietysti pullollaan mitä erilaisempia reseptejä vihreiden tomaattien hyödyntämiseen, mutta paistetut vihreät tomaatit olivat selkeä valinta. Päädyin mukailemaan tätä Jyrki Sukulan reseptiä.

Paistetut vihreät tomaatit

1 dl vehnäjauhoja
1 dl polentaa (maissiryynejä)
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä
n. maustemitallinen savustettua paprikajauhetta
1 muna
n. 1,5 dl maitoa
4-5 kpl vihreitä tomaatteja

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja tee keskelle kuoppa. Sekoita maito ja muna ja kaada seos sitten pienissä erissä jauhojen joukkoon sekoittaen huolellisesti. Viipaloi tomaatit 5 mm siivuiksi. Kuumenna paistinpannulla reilusti rypsiöljyä. Dippaa tomaattisiivut taikinaan ja paista n. minuutti per puoli kullan ruskeiksi. Valuta paistetut viipaleet talouspaperin päällä ja tarjoile kuumana.pavito4Ripottelin paistettujen viipaleiden päälle vielä extrasuolaa ja katoin pöytään buffalo mozzarellaa, bresaolaa ja proseccoa. Lounas deluxe!

Tomaatit sopivat erityisen hyvin yhteen valuvan mozzarellan ja bresaolan kanssa.pavito2Hämmästyttävintä oli ehkä se, että maussa oli jotain lettumaista mutta se toimi hyvin tomaatin happamuuden kanssa. Seuraavalla kerralla maustaisin tomaatteja ehkä vähän runsaskätisemmin esimerkiksi cayennepippurilla tai tulisemmalla paprikajauheella.pavito3

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: