Itsetehty joululahja: persimonhillo

Persimoni

Lupasin viime viikolla toisenkin persimoninhyödyntämisvinkin, ennenkuin sesonki loppuu. Ainakin naapurikaupassa näytti vielä hyllyillä olevan, joten ehdinpäs! Persimonista tulee mielenkiintoinen ja persoonallinen hillo joululahjakoreihin juustojen seuraksi. Ja kun hillopurkit ja -kannet koristelee sievästi, ei haittaa vaikka kaapeissa olisikin vain sekalainen seurakunta silli- ja sinappitölkkejä.

Suosittelen tätä nimenomaan juustojen seuraan, koska keittäminen tuntuu auttavan parkkihappoja nostamaan päätään ja hillo kuivattaa hiukan kieltä ja kitalakea. Hyvät juustot kestävät sen ja tämä hunajainen herkku sopi  mielestäni erinomaisesti aika tiukalle tilsit-tyyppiselle juustolle, jonka kanssa hillon koemaistoimme. Pienen sokerimäärän ja säilöntäaineettomuuden vuoksi hillo kannattaa syödä alkutalven aikana pois kuleksimasta!

Persimonhillo

600 g persimonsosetta (n. 6 hedelmää)
300 g sokeria
1 kanelitanko
1/2 sitruunan mehu

Kuori ja soseuta hedelmät. Kaada kattilaan hedelmäsose ja sokeri. Lisää kanelitanko ja puolikkaan sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia. Nosta kanelitanko pois ja purkita hyvin pestyihin ja 100-asteisessa uunissa kuivatettuihin hillopurkkeihin.

Tässä nämä persimonireseptit nyt puolestani olivat tälle sesongille. Olen lusikoinut niitä niin valtavasti aamujugurtin kanssa kitusiini, että enää ei jaksa persimonoida. Jos kuitenkin vinkkiä halajat, tässä muutama hyvältä kuulostava (Sale et Pepe -lehden persimonijutusta):

Salaatti kylmäsavulohesta, endiivistä ja persimonviipaleista. Kastikkeeksi limenmehua ja oliiviöljyä, päälle mustapippuria.

Salaatti gorgonzolasta, hasselpähkinästä, persimonista ja rukolasta. Kastikkeeksi hiukan balsamicoa ja oliiviöljyä.

Jos kokeilette, kuitatkaa tänne, olivatko onnistuneita yhdistelmiä! Ainakin ajatuksen tasolla toimivat.

Alkuperäisen jutun kommetteineen löydät täältä

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: