Talvisangria

Meillä on Marin kanssa muodostunut perinteeksi askarrella joulukortit yhdessä Kivistön kuistilla. Ja mikäs sen mukavampaa kuin kaivaa askartelutarvikkeet kaapeista, sytyttää kynttilät, hakea netin syövereistä mauttomimmat joululaulut ja siemailla omenaista talvidrinkkiä.talvisangria3Inspiraatio tähän talvisangriaan löytyi Pinterestistä, joka onkin varsinainen aarreaitta jos kaipaa ideoita ihan mihin vaan ruuanlaitosta askarteluun. Varsinaista reseptiä kurkittiin täältä.

Talvisangria

3 pientä omenaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuivattuja viikunoita
2,5 dl punaviiniä (esim. cabernet sauvignon)
8 dl omenasiideriä (puolikuivaa)
4 kokonaista kanelitankoa
1 maustemitallinen jauhettua muskottipähkinää
(hedelmäistä kuohuviiniä)

Pese omenat huolellisesti ja suikaloi ne. Puolita viikunat. Lisää kaikki aineet korkeaan kannuun. Sekoita ja anna tekeytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Annostele sattumat laseihin ja kaada päälle nestettä niin, että lasiin jää vielä vähän tilaa. Halutessasi jatka juomaa kuohuviinillä. jouludrinkkiMeillä ei maltettu odottaa juoman maustumista ihan tuota ohjeistamaani neljää tuntia mutta makoisaa se oli silti. Kylmänä ja kuohuviinin kera nautittuna juoma toimii ehkä paremmin syksyisenä juomana. Kannattaa kuitenkin testata kuumentaa juoma ilman kuohuviiniä sattumineen kattilassa. Lämmittäessä mausteiden maku tulee paremmin esiin ja omenista irtoaa myös kivasti makua.korttiViime keväisellä Japaninreissulla ostin itselleni tuliaisiksi lajitelman washi-teippejä. Joulukortteja varten täydensin kuitenkin varastoa hullaannuttavan teippivalikoiman omaavassa Teippitarhassa. Erilaisia teippejä on todella tarjolla ihan pyörryttävä määrä joten olkaa varoitettuja, ostoskoriin kertyy kuin huomaamatta rulla toisensa perään..

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: