Kauraa ja pistaasia keksissä

Vieläkö uupuu jotain pukinkontista? Tai kolottaako voileipäkeksihammasta? Tässä yksi resepti, jolla lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla nopeasti ja melko vaivattomasti. Ohje on ihanasta australialaisesta The Food Dept-blogista, jossa on kivoja oivalluksia ja todella kauniita ruokakuvia. Kannattaa käydä tutustumassa!keksitKaura-pistaasi-kuminakeksit (n. 36 keksiä)

2 kuppia (4,7dl) kaurahiutaleita
1,5 kuppia (3,5dl) (täysjyvä)vehnäjauhoja
80 gr kuorittuja pistaasipähkinöitä
2 tl kuminansiemeniä
2 rkl ruokokidesokeria (tai muuta tummaa sokeria)
1 tl suolahiutaleita
100 gr voita kuutioituna
0,5 kuppia vettä

Laita uuni lämpenemään 180-asteeseen. Laita tehosekoittimen kulhoon kaurahiutaleet ja surauta konetta n. 30 sekuntia kunnes hiutaleet ovat muuttuneet lähes jauhomaiseksi. Lisää vehnäjauhot, pistaasit, kuminansiemenet, sokeri, suola ja voi. Aja seos koneella leipämurumaiseksi. Lisää vesi ja aja seosta niin kauan, että se muodostaa selkeän taikinamassan. Kaavi taikina työtasolle ja pyöritä pötkyläksi, joka on n. 5 cm halkaisijaltaan. Kääri pötkö kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Viipaloi jähmettynyt pötkylä 5 mm siivuiksi (ehkä jopa vähän ohuemmiksi) ja ripottele siivujen pinnalle halutessasi mustapippuria ja suolahiutaleita. Keksit eivät juurikaan leviä uunissa, joten voit huoletta asetella ne melkein kylki kylkeä vasten uunipellille. Paista noin 10-15 tai kunnes keksit ovat kullanruskeita. Jäähdytä ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai kääräise sellofaaniin ja anna lahjaksi!

Keksit maistuvat erityisen hyvältä esimerkiksi kauan kypsytetyn cheddarin kanssa.keksit1

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: