Aamiaispizza

Tiedän mitä teet aamiaiseksi ensi viikonloppuna. Aamiaispizzaa! Törmäsin tähän fantastiseen ideaan Pinterestissä ja sittemmin tätä on syöty aamiaispöydässä jo kahteen otteeseen. Ensimmäisestä kokeilusta opimme sen, että pizzataikina ei säily pakkasessa neljää kuukautta ja että juustoraasteeksi kannattaa valita joku muu kuin punaleima emmental.aamiaispizzaPizzataikinan voi hyvin tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja laittaa jääkaappiin kohoamaan öljytyssä kulhossa tai pakastepussissa. Me olemme vuosia käyttäneet durumjauhopussin kyljestä löytyvää ohjetta ja se on hyväksi todettu.

Varaa jääkaappiin myös:
pekonia
munia
1 ps juustoraastetta (mozzarella tmv.)
tomaatteja
(parmesania, ruohosipulia, tuore yrttejä)

Laita uuni kuumenemaan niin kuumalle kuin mahdollista (ja pizzakivi jos sellainen löytyy, jos ei niin voit hyvin käyttää tavallista uunipeltiä sen sijaan). Paista pekoni rapeaksi pannulla ja valuta ylimääräiset rasvat talouspaperin päällä. Rouhi pekoni halutessasi pienemmiksi paloiksi. Viipaloi tomaatit. Ota taikinasta pienen nyrkin kokoinen pallo ja kaulitse se ohueksi lätyksi hyvin jauhotetulla alustalla. Ripottele pintaan reilusti juustoraastetta, tomaatit ja pekoni. Riko pinnalle kananmunat varovasti. Minä rikoin kananmunan pieneen kulhoon ja kippasin sitten siitä pizzan päälle. Paista kunnes kananmuna(t) ovat hyytyneet pinnalta ja pizzan reunat ovat saaneet väriä. Ripottele pinnalle vielä suolaa ja mustapippuria ennen tarjoamista.

Voit hyvin tehdä myös yksittäiset pizzat kullekin syöjälle, näin kaikki voivat päättää itse omista täytteistään. Meillä pizzan päälle päätyi mozzarellan lisäksi parmesan-raastetta ja pinnalle ruohosipulia. Tällä lähtee viikonloppuaamu hyvin käyntiin!

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: