Cheese-o Cake-o

Eli japanilainen juustokakku. Tämä kohokasta muistuttava unelman kevyt (koostumukseltaan, ei kaloreiltaan) kakkunen ui tajuntaani joitakin viikkoja sitten, kun haahuilin päämäärättä rapakon takaisissa ruokablogeissa. Liekö ollut sattuman kauppaa vai kohtalon sormella osoittelua, että olin jo aikaisemmin kyseisellä viikolla päättänyt ostaa tuorejuustoa Kivistön aamiaispöytään. Herra Philadelphia ja minä olimme kohdanneet edellisen kerran joskus alkusyksystä, joten olihan se jo aika elvyttää ystävyyssuhde.  Suunnitelmissa oli yhdistää tuorejuusto perinteisesti bageleihin (joita niitäkin kyllä leivoin) mutta päätettiin yhdessätuumin Marin kanssa, että tätä kakkua on kokeiltava.chiisoceikoAlla oleva ohje on mukaelma tästä ohjeesta ja se riittää täyttämään n. 30 cm pitkän ja 10 cm korkean pitkulaisen vuuan.

200 gr maustamatonta tuorejuustoa
30 gr sokeria
30 gr suolatonta voita
3 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
1 dl kuohukermaa (käytin täysmaitoa, kun kermaa ei ollut)
2 tl sitruunan mehua
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
0,5 tl vaniljauutetta tai -jauhoa
40 gr vehnäjauhoja
50 gr sokeria marenkia varten

(kirpeää hilloa tarjoiltaessa)

Anna tuorejuuston, voin ja keltuaisten lämmetä huoneenlämpöisiksi. Laita uuni kuumenemaan 160-asteeseen. Jos sinulla ei ole vedenkeitintä kannattaa laittaa n. kolme litraa vettä kuumenemaan kattilaan jo tässä vaiheessa vesihaudetta varten.

Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja 30 gr sokeria tasaiseksi massaksi. Lisää voi ja vatkaa sekaisin. Vispaa keltuaiset kevyesti kulhossaan ja lisää ne sitten tuorejuustomassaan ja sekoita hyvin. Lisää kerma, sitruunan mehu ja -kuori sekä vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauhot siivilän läpi sihdaten (sihtauksen voit tehdä myös ennakkoon) ja taas, vatkaa tasaiseksi.

Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa ja lisää sokeri mukaan vähitellen. Vaahtoa ei kannata vatkata ihan marenkimaisen kovaksi, sillä silloin se on vaikeampi sekoittaa muun massan joukkoon. Kääntele valkuaisvaahto varovasti tuorejuustomassaan.

Voitele vuoka ja vuoraa se sitten leivinpaperilla niin, että reunojen yli tulee kunnon kaistaleet (n. 5 cm) paperia tukemaan kakun kohoamista uunissa. Aseta vuoka syvälle uunipellille ja kaada pellille kiehuvaa vettä n. puoleen väliin kakkuvuokaa. Paista uunin keskitasossa ensin tunti ja laske lämpötila sitten 150-asteesen ja paista vielä n. 30 minuuttia. Kakku on kypsää, kun siihen tökättyyn cocktail-tikkuun ei jää taikinajälkiä.

Jäähdytä ja nauti sellaisenaan tai jonkin kirpeän hillokkeen kera niin kuin ne onnekkaat kanssabloggaajat, jotka viettivät selkeästi vuoden herkullisimman ja hauskimman illan männä viikonloppuna Chez Jasulassa. Oi jospa oisin saanut olla mukana!chiisoceikKakku oli ihanan keveää mutta juuri niin juustokakkumaista kuin salaa toivoin! Taidan täst’edes leipoa juustokakkuni aina näin ilman turhia keksipohjia. Pienenäkin söin rahkapiirakasta pelkän rahkan ja rusinat..

Advertisement

One thought on “Cheese-o Cake-o

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: