Sipulit tölkissä

Marinoidut sipulit

Nämä tölkitetyt pikkusipulit ovat sievyyden ylitsepursuama. Törmäsin kaupassa pikkusipulipussiin, jossa oli lajitelma puna-, kepa-, ja helmisipuleja. Niitä pikkelöin koemielessä salaa jo miettien lautasta, jonka toisella reunalla köllöttää jokin ihana kesägrillattu liha.

Kokonaiset pikkelöidyt pikkusipulit

500 g pieniä sipuleita

3,5 dl omenaviinietikkaa
1,25 dl vettä
0,5 dl ruokosokeria
3 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
10 mustapippuria
2 maustepippuria
1 tl sinapinsiemeniä
1 laakerinlehti
1 rosmariinin oksa

Aloita sipulien siistimisellä: laita sipulit kulhoon ja kaada päälle kuumaa vettä. Anna levätä vedessä muutama minuutti ja nosta kylmään veteen viilenemään. Vedä pehmenneet kuoret pois ja leikkaa kannasta karvat pois. Älä kuitenkaan leikkaa itse kantaa: se pitää sipulin koossa. Steriloi 1 iso säilöntätölkki.

Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta kuoritut sipulit liemeen, anna kiehua uudelleen ja keitä sipuleita minuutin ajan. Laita sipulit tölkkiin, sujauta mukaan rosmariinin oksa ja kaada päälle lientä niin, että sipulit peittyvät. Lientä jää luultavasti hiukan yli: poimi lopuista tölkkiin mukaan kaikki mausteet.

Laita jääkaappiin maustumaan vähintään viikoksi ennen maistelua.

Pikkelöidyt sipulit

Kivistön kuisti on talviunilla. Tunnelma on talvipäivänä pysähtynyt ja levollinen. Ikkunoissa kukkii pakkanen ja taimikellot kimaltelevat huurteessa kesää odotellessaan. Valosarja loistaa talvivaloa ja toivottaa illan hämärässä tervetulleeksi pimeältä pihalta. Tässäkin on jotain sykähdyttävää vaikka  mieli karkaakin jo kevään valoon ja taimisuunnitelmiin.

Ei siihen enää kauan ole.

Kuistilla

Alkuperäinen juttu kommentteineen löytyy täältä.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: