Syömään! Nyhtökanaa leivällä

Täytyy heti aluksi myöntää, etten ole koskaan ollut kovin kiinnostunut kaupan valmiiksi grillaamista kokonaisista broilereista. Viime perjantaina päätin kuitenkin tehdä myönnytyksen ja antaa sille mahdollisuuden. Ajattelin, että kyllä siitä hyvä tulee, kun vähän tuunaa.  Toinen asia, mistä en ole ollut kovin innostunut sitten lapsuusvuosien, on muovipussiin pakattu ranskis. Lapsuuskesiin ja maauimalaretkiin faijan kanssa kuuluivat olennaisesti mukavasti hionneet eväsleivät, jotka luonnollisesti oli päällystety meetvurstilla ja juustolla. Kutsuin leipää pupuleiväksi, sillä kyllähän se on sivuleikkaukseltaan ihan kuin pieni jänöjussi!kanaleipa3Jos sinulla on aikaa suosittelen, että grillaat tai paistat kanan itse. Näin saat varmasti mehukkaampaa lihaa, vaikka kyllä se valmiiksi paistettukin passasi oikein hyvin, kun sen pyöritteli tässä kastikkeessa.  Minä käytin mausteena jääkaapista löytyneen chimichurrin jämät mutta voit oikaista tässäkin ja ostaa kaupasta valmista salsakastiketta. Pientä tulisuutta kastikkeessa saa olla, sillä ranskankerma taittaa siitä pahimman kärjen. Ohjeesta riittää neljään leipään.kanaleipa

n. 1/3 valmiiksi paistettu broileri, liha riivittynä
1 pieni sipuli pilkottuna
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
2 tl hunajaa
1/2 limen mehu
n. 1 dl chimichurria tai valmista salsakastiketta
n. 100 gr ranskankermaa
suolaa ja pippuria
1-2 dl cheddaria raastettuna

Laita uuni lämpiämään 220-asteeseen. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle limen mehu ja hunaja. Sekoita mukaan chimichurri tai salsa ja kuumenna. Lisää lopuksi ranskankerma ja riivitty broilerin liha. Kääntele niin, että broileri on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kasaa kastiketta ranskanleipäviipaleiden päälle ja ripottele pinnalle kunnon kerros juustoraastetta. Paista uunissa ylätasolla kunnes juusto on saanut väriä.

Ranskankerma toi tähän mukavasti mehukkuutta ja sopivaa happamuutta yhdessä limen mehun kanssa. Voisin kuvitella, että täyte sopisi erinomaisesti myös tortillojen tai pitaleipien täytteeksi. Kaiken kaikkiaan aikaa valmistamiseen meni reilu puolisen tuntia, josta enin aika meni broilerin lihan nyhtämiseen. Ja itse syömiseen meni ehkä sitten viisi minuuttia.. Nälkä lähti!kanaleipa2

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: