Matoista ja lankakulhoista

Kivistössä on viime aikoina keskitytty enemmän hyvästä ruuasta nauttimiseen kuin sen dokumentointiin. Kokkailun ja leipomisen lisäksi on mm. neulottu ja mikäs sen parempaa ajanvietettä etenkin, kun sain uudelta työkaveriltani ihanan keltaisen lankakulhon! Olin nähnyt kulhoja muutama vuosi sitten verkkokauppa Etsyssä mutta Suomessa en ole näihin vielä törmännyt.lankakulhoSavitöitä harrastava kollega innostuikin ajatuksesta ja on sittemmin pyöräyttänyt useamman version kulhosta, joista minä sain valita tuon keltaisen ihanuuden. Lankakerä pyörii kivasti lasitetussa kulhossa eikä pääse keräämään roskia lattialta. Neulontahetken päätteeksi voit tuikata puikot rei’istä läpi niin ei pääse silmukat karkaamaan!lumimattoNeulontahommien lisäksi on kuurattu tupaa ja annettu matoille samalla lumipesu. Lunta kun tuntuu riittävän edelleen, vaikka ihan yhtä paksua kerrosta ei viikonloppuna pihaan kertynytkään kuin pääkaupunkiseudulla.

Taisinpa kyllä hieman laskea luikuria tuossa alussa väittäessäni, ettei ruokia ole liiemmin dokumentoitu. Kivistön keittiön työtasolla oli jo pitkään nököttänyt paketti kuivia puolitettuja keltaisia herneitä. Pyöräytin niistä minulle ja Juhalle eräänä lauantaina keiton lounaaksi ja ihan hyvää siitä tulikin.hernariValitettavasti en muistanut kirjata tarkkoja määriä ylös, joten resepti on melko summittainen. Keiton kylkeen tein tillicashewpeston (ilman jugurttia), jonka reseptin olen ensimmäistä kertaa törmännyt Herkussa & koukussa. Suosittelen lämpimästi, se on taivaallisen hyvää ja koukuttavaa!

2,5 dl puolitettuja keltaisia herneitä
7-8 dl kasvis- tai kanalientä
2 sipulia pilkottuna
2 porkkanaa pieneksi kuutioituna
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 rkl raastettua inkivääriä
suolaa ja  mustapippuria tarvittaessa

Aloita kuumentamalla tilkka öljyä kattilassa ja kuullottamalla sipulit. Anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä ainakin 10 minuuttia ja lisää porkkanakuutiot. Hauduta vielä toiset 10 minuuttia ja lisää sitten kasvis- tai kanaliemi ja herneet. Hauduttele n. puolisen tuntia tai kunnes herneet ovat pehmenneet. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää raastettu inkivääri ja soseuta keitto, maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa tillicashewpeston tai ranskankermanokareen kera!

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: