Parmesan-whoopiet

”Uutta ja erilaista! Ihanaa! Naposteltavaa!” huudahtelin mielessäni, kun ranskalaista Saveur-lehteä selatessani näin tämän parmesan-whoopie-leivosten ohjeen. Ja parhaimmillaan nämä pikkupullukat sitä varmasti ovatkin, vaikka nämä minun tekemäni eivät ihan kaikkia kauneuskriteerejä täytäkään.parmesanwhoopieOhje on todella simppeli mutta tässä muutama huomio ennen varsinaista reseptiä. Valmista täyte mielellään jo edellisenä päivänä tai niin, että se ehtii jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Itse jäähdyttelin täytettä pakkasen puolella olevalla kuistilla muutamia tunteja mutta se jäi silti liian löysäksi ja valui pyörylöiden välistä. Whoopie-kakkarat myös kuivuvat aika herkästi, joten suosittelen leipomaan ne samana päivänä kuin aiot ne tarjoilla. Ohjeesta  tulee n. 25 pientä whoopieta (50 puolikasta siis).

Whoopie-täyte

2 dl kuohukermaa
140 gr raastettua parmesania

Kiehauta kerma kattilassa ja lisää juustoraaste. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kunnes juusto on sulanut kermaan. Jäähdyttele seosta välillä sekoittaen ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi. Täytteestä tulee koskenlaskijamaisen jähmeää ja silloin se myös pysyy kakkaroiden välissä.

Whoopie-taikina

80 gr huoneenlämpöistä voita
80gr raastettua parmesania
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
140 gr vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja juustoraaste. Lisää jauhot, leivinjauhe ja munat. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Käytä apuna pursotinpussia ja purista leivinpaperille pyörylöitä, joiden halkaisija on n. 2 cm. Jos sinulla ei ole pursotinpussia voit tehdä nokareet myös pikkulusikoiden avulla. Tasoita pyörylöiden pinta kylmään veteen kastetulla sudilla tai sormenpäällä. Paista n. 10 minuuttia ja jäähdytä ennen täyttämistä. Laita nokare täytettä puoliskon päälle ja paina varovasti toinen puolisko kanneksi. Säilytä whoopiet kylmässä jos et tarjoile niitä heti täyttämisen jälkeen.parmesanwhoopie2Tarjoile whoopiet vaikka aperitiivien kylkiäisenä tai yllätä brunssivieraat suolaisilla whoopieilla! Mietin myös näitä tehdessäni ja tätä kirjoittaessani, että miten tuota leivos-osaa parhaiten kuvailisi. Alkuperäisessä reseptissä puhuttiin keksistä, mutta ei se minusta ihan keksinkään kriteereitä täytä. Joku nyhtöpossua vastaava uudissana olisi siis tarpeen!

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: