Sitruunainen kevätkeitto

Kliseehän se on mutta kyllä kevällä vaan tekee mieli kaikkea raikasta talven pataruokien jälkeen. Ja erityisesti jotain raikasta teki mieli lomalla nautittujen herkkuterriinien, -juustojen, -pateiden ja -viinien jälkeen. Kauhaa ja rakkautta Eevan muutama viikko takaperin tekemä salaatti avokadosta ja soijapavuista toimi inspiraationa. Koska kevät on ollut jotakuinkin viileä, ei salaatti kuitenkaan tuntunut vielä tarpeeksi tuhdilta vaihtoehdolta, ja siksi päädyinkin keittelemään soppaa.kevatkeittoKeitetty riisi tekee keitosta mukavan ruokaisan ja tasapainottaa liemen sitruunaisuutta. Tämä on siitäkin kiva keitto, että raaka-aineita voi vaihdella sen mukaan, mitä primöörejä kaupasta löytyy tai käyttää pelkästään pakasteherneitä. Keiton maku myös syvenee jääkaapissa ja se säilyykin kylmässä useamman päivän. Ainoa mikä kärsii on vihannesten väri, mutta koska keitto on niin herkullista se nautitaan silmät kiinni, joten sekään ei haittaa!

Kevätkeitto (4-6 hlölle)

2,5 dl keitettyä riisiä
2 ps pakasteherneitä
1 puntti vihreää parsaa
1/2 varhaiskaali
1 salottisipuli
3 rkl tuoretta minttua
2 luomusitruunaa
8 dl kasvis- tai kanalientä
1 tl suolaa

Hienonna sipuli ja siirrä syrjään. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori sekä purista mehu. Napsauta parsoista puiseva osa pois ja pilko n. sentin pätkiksi. Suikaloi puolikas kaalinpää ja tuore minttu.

Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan. Lisää sitten kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puolet sitruunanmehusta, sitruunoiden raastettu kuori, suola ja sekoita. Lisää sitten keitetty riisi, kaali, parsat ja herneet ja kuumenna taas lähes kiehuvaksi. Keitä n. 7 minuuttia tai kunnes parsat ovat suutuntumasi mukaisia. Maista ja lisää sitruunanmehua ja suolaa tarvittaessa (minä laitoin kaiken). Lisää silputtu minttu juuri ennen tarjoilua.kevatkeitto1Ajatelkaas kuinka hyvää tästä tulisi tuoreilla härkäpavuilla höystettynä.. Ensi kesän satokautta odotellessa! 

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: