Välimerellistä siikaa

Välimeren siika

Perunoita, tomaatteja, valkosipulia ja rosmariinia. Siikaa ja valkoviiniä. Yhden vuoan ruoka syntyy helposti ja maistuu herkulle. Aika keväisellekin, keliin sopivasti.

Kuluneena viikonloppuna pää surisi suunnitelmia. Viikon aikana täysi lumipeite oli sulanut pieniksi lämpäreiksi. Perjantaina näkyivät ensimmäiset tulppaanin alut, sunnuntaina ne olivat jo viisisenttisiä. Kuopsuttelimme yrttimaan puhtaaksi; siellä se ikiystävämme sitruunatimjami oli jo täysvihreänä ja syötävänä. Monet muutkin syksyllä yrttiseinältä maahan talvehtimaan lyödyt olivat selvinneet. Raparperista näkyi pinkkiä päälakea. Hahmottelin paperille haaveilemamme istutuspöydän ja laitettiin nikkaroijan kanssa se heti tekoon. Illalla pelattiin kevään ensimmäinen mölkky ennen saunaa.

Aamukahvi ilman päällystakkia aurinkoisella mökin seinustalla viimeistään tuuletti talven korvien välistä ja lupasi hyvää tuleville kuukausille. Ai niin, tältähän tää tuntui!

Välimerellinen siika
4-6:lle

1 kokonainen siika tai 2 fileetä
2 terttua tai 1 rasiallinen kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
6 perunaa
1 oksa rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa
0,5 dl valkoviiniä

Fileoi siika ja suolaa fileet. Laita jääkaappiin odottamaan vuoroaan. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Pese perunat hyvin ja lohko ne. Murskaa valkosipulinkynnet kevyesti ja paloittele muutamaan osaan. Hienonna yksi oksallinen rosmariinia. Levitä perunat ja valkosipulit uunivuokaan ja ripottele päälle rosmariini, oliiviöljyä ja suolaa. Paista 15 minuuttia.

Ota vuoka uunista, kääntele perunoita ja tee tilaa vuoan keskelle. Laita tomaatit vuokaan, ripottele niille hippunen suolaa ja sokeria, ja nosta vuoka takaisin uuniin 10 minuutiksi.

Leikkaa siikafileet annospaloiksi. Työnnä perunat vuoan reunoille ja nosta tomaatit hetkiseksi pois. Asettele siikapalat vuoan keskelle ja kaada valkoviini kalalle. Nosta tomaatit kalojen päälle. Paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Herkuttele valkoviinin kanssa ja varaa muutama leipäpala nesteiden imeyttämiseen. Lupaan, että vuoka tulee putsattua aika tarkkaan mauista sen jälkeen, kun lautaset on syöty tyhjiksi.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: