Perjantaidrinkki: rosmariinia ja sitruunaa

Rosmariinicollins

Collinsit ovat olleet lempidrinkkejä aina. Sopivan sitruunaisia ja happamia, mukavan muunneltavia. Ei vain ole tullut paljonkaan ravisteltua enää vuosiin. Nyt intouduin kehittelemään mökkiversiota auringonpaisteen kunniaksi: täytyyhän Kivistöllä kesän 2013 nimikkodrinkki olla! En kyllä ole varma, onko se juuri tämä: pitää varmaan kehitellä ja testailla muitakin ennen päätöksen tekemistä, vai mitä luulette..?

Ensimmäinen ehdokas kesän 2013 nimikkodrinkiksi on vodkacollins, jonka sokeriliemeen keitin rosmariinin aromit. Tymäkkä rosmariininoksa drinkkitikkuna tuoksuu huumaavasti ja samalla syventää makua.

Sokeriliemi
0,75 dl vettä
0,5 dl sokeria
2-3 oksaa rosmariinia

Sekoita kattilassa vesi ja sokeri ja lisää rosmariinin oksat. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä varovasti hetken verran kunnes rosmariinista on irronnut hieman väriä sokeriliemeen. Älä kuitenkaan keitä siirapiksi!

Rosmariini-vodkacollins (1 kpl)
4 cl vodkaa
1 cl rosmariini-sokerilientä
3 cl sitruunamehua (sitruunasta puristettua, ehdottomasti)
soodaa tai vissyä

Laita ravistimeen (tai vaikka hillopurkkiin ravistimen puutteessa) jäitä ja kaada päälle vodka, sokeriliemi ja sitruunamehu ja ravista. Siivilöi juoma uusien jäiden päälle (korkeaan kapeaan) lasiin ja pidennä soodalla. Koristele sitruunankuorenpalalla ja laita rosmariininoksa drinkkitikuksi. Nautitaan ehdottomasti pillillä.

Collinsin voi myös rakentaa ravistamisen sijaa ja nämä kaksi valmistamistapaa kai hieman jakavatkin asiantuntijoita. Minä kannatan ravistamista! Ja mökkiolosuhteissa tingimme aidoista collinskoristeista samoin kuin collinslaseista. Se sellainenhan olisi hienostelua.

Rosmariini-vodkacollins

Advertisements

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s