Klubileipä

Klubileivässä eli club sandwichissä yhdistyy moni asia josta pidän. Siinä on mm. leipää, majoneesia, pekonia, tomaattia, minikurkkuja ja sen kyljessä tarjoillaan usein joko coleslawta tai ranskalaisia. Makunautintoa lisäävät eri tekstuurit pekonin rapeudesta meheväksi kypsytettyyn lihaan. Tiesittekö muuten, että on olemassa myös Club Sandwich Index, joka mittaa hotelliruokien hintoja maailman ympäri? Clubbari löytyy lähes kaikkien hotellien huonepalvelun menusta ja on myös suosituimpien tilattavien joukossa.clubbari2

Kivistössä noudatettiin melko perinteistä linjaa täytteiden suhteen. Leivät eivät synny aivan hetkessä mutta palkitsevat kyllä haukkaajansa.

Klubileivät Kivistön tapaan

puolikas kalkkunan rintafile (broileri käy myös)
2 siivua pekonia per syöjä
1 avokado
rapeaa salaattia
muutama tomaatti
majoneesia sinapilla höystettynä
3 siivua paahtoleipää per syöjä
cornichon-minisuolakurkkuja
cheddar-siivuja
(srirachaa)

Olin epähuomiossa valinnut kaupasta valmiiksi suolatun rintafileen, joten erillistä suolaamista ei tarvittu. Suolaamattoman lihan olisin suolannut 7% suolaliemessä*. Tällaiselle kokonaiselle kalkkunan rintafileelle olisi varmaankin riittänyt n. 2-3 tunnin suolaliemessä marinointi. 

Kalkkunan rintafileen voi kypsentää esimerkiksi kiehauttamalla se mustapippurilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä. Kattila otetaan kiehauttamisen jälkeen pois liedeltä ja annetaan seistä n. puolisen tuntia (lihapalan koosta riippuen). Minä otin vielä keitettyyn rintafileeseen värin grillissä ennen sen siivuttamista.

Paista pekoni pannulla rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä rasvat pois. Viipaloi tomaatit ja avokado ohuiksi siivuiksi. Leikkaa kalkkuna poikkisyin ohuiksi siivuiksi. Paahda leipäsiivut halutessasi ennen kasaamisen aloittamista. Minulta tämä vaihe unohtui mutta ei haitannut lopputuloksessa! Sivele leivän pintaan majoneesia ja lado vuorotellen salaattia, avocadoa, cheddaria, pekonia ja kalkkunaa. Lisää halutessasi muutama tippa srirachaa. Voitele seuraava leipäsiivu majoneesilla ja aseta täytteiden päälle. Toista latomisoperaatio ja sipaise vielä viimeisen leipäsiivun pintaan majoneesia ja aseta kanneksi (majoneesipuoli alaspäin).clubbari

Lävistä leipä puisella grillitikulla, johon on sujautettu muutama cornichon-kurkku. Tarjoile coleslawn tai ranskalaisten kera. Coleslawn resepti löytyy vielä vanhan blogin puolelta, mutta siirtyy tänne lähitulevaisuudessa!

*7% suolaliemi tarkoittaa sitä, että sekoitat litraan vettä 70 gr suolaa. Nestettä pitää olla sen verran, että liha peittyy kokonaan. Helpoiten suola liukenee lämpimään veteen. Suolaliemi pitää jäähdyttää kunnolla ennen kuin laitat lihan sinne marinoitumaan. Pidä suolaliemikulhoa marinoinnin ajan jääkappissa tai muussa viileässä paikassa.

Advertisement

12 thoughts on “Klubileipä

Add yours

 1. Ah, klubbari… Aikoinaan kun ammatikseen kierteli maailmaa, klubbarit tulivat HYVIN tutuiksi. Mielenkiintoisin klubbari ikinä taisi olla Shanghaissa, hotellia en enää muista. Nyt kun en enää sitä työtä tee, en olekaan niitä vähään aikaan syönyt. Pitääpä alkaa vaikka viikonloppuna kasaamaan näitä!

  1. Jo, nämä on just hyviä, vaikka viikonlopun lounaalle tai iltapalaksi! Mitä siinä Shanghain klubbarissa oli?

 2. Klubi kuuluu minun kesääni. Ihan ehdoton herkku rapeilla ranskalaisilla tai salaatilla. Ei tosiaan liene hotellia, josta sitä ei saisi. Todiste ihmisten genetiikan rasvaa suosivasta makuaistista 😉

 3. Ou yeah, yksi minunkin suosikeistani! Ja jos vielä ranskiksia sais kylkeen…

  Onnea uuten tupaan, nyt vasta ehdin paikalle! *ojentaa Maldonia ja ranskalaista patonkia*

 4. Alimmassa kuvassa komeilee melko herkullisen näköinen ‘pisan kalteva torni’ 😉 Itse olen viime aikoina metsästänyt hyvää ohjetta hampurilaissämpylälle, sillä kiinnostaisi valmistaa herkkuhamppari alusta asti itse.

  1. Joo täytyy Maija kyllä myöntää, ettei klubileipä oli sitä helpointa syötävää 🙂

   Hampurilaissämpylöitä olen kyllä leiponut, mutta reseptiä en niistä ole tainnut vielä jakaa. Pistetäänpä leivontalistalle!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: