Ihan helmi couscous

kuskus2

Taisin nähdä ensimmäiset vilaukset helmicouscous-palleroista Tastespottingissa tai jossain ulkomaisessa ruokalehdessa varmaan kaksi vuotta sitten. Nämä pallerot kulkevat usealla eri nimellä mutta yleisimmin käytetyt englanninkieliset ovat “Israeli couscous” ja “pearl couscous”. Pidin silmäni auki käydessäni Helsingin etnisissä ostoksilla mutta mistään en näitä löytänyt. Jossain vaiheessa harkitsin jopa pistäväni eBay:n kaytta tilauksen vetämään mutta maltoin kuitenkin mieleni. Sitten aivan yllättäen, kun olimme Espoon Suvelassa Asian Food Marketissa, sattui ryynihyllystä silmiini lupaavan näköinen pussukka. Sanomattakin on selvää, että mukaan lähti heti kaksi pussia.

Inspis tähän chorizo, punajuuri ja couscous-salaattiin löytyi Delicious-lehden toukokuun numerosta. Ohje on muuten uskollinen lehdestä löytyvälle, mutta vesikrassin sijaan käytin lehtipersiljaa.

3 punajuurta
n. 200 gr chorizoa
300 gr helmicouscousia
n. 6 dl kana- tai kasvislientä
oliiviöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
reilusti tuoretta lehtipersiljaa
(sipulia)
parmesan-lastuja koristeluun
suolaa ja mustapippuria

Jos haluat nopeammin ruuan pöytään voit hyvin käyttää valmiiksi keitettyjä punajuuria. Muuten kääräise punajuuret folioon kuorineen ja kypsennä 180-asteisessa uunissa n. puolen tunnin ajan ja jäähdytä. Kuori jäähtyneet punajuuret ja pilko lohkoiksi.

Viipaloi chorizo ja paista se pannulla rapeaksi. Siirrä paistettu chorizo syrjään ja kuullota halutessasi sipulia chorizosta ironneessa öljyssä.

kuskus3

Kuumenna kattilan pohjalla tilkka oliiviöljyä ja pyöräytä siinä couscousia niin, että ryynit kuullottuvat hieman. Lisää sitten kanaliemi ja kuumenna kevyesti porisevaksi 11-12 minuuttia tai kunnes couscous on imenyt kaiken veden. Kaada couscous tarjoilukulhoon ja pöyhi haarukalla kuohkeaksi. Sekoita ryyneihin etikka ja öljy. Asettele couscousin päälle chorizot, punajuuret ja persilja. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Höylää päälle vielä parmesan-lastuja ja vie tarjolle!

Vaikka maha on jo täynnä, on tätä vaikea olla närppimättä.

Helmicouscousia myynee myös Zaafran & Co Malminkadulla. Tiedustelin asiaa heiltä reilu vuosi sitten ja ainakin silloin sitä oli hyllyssä mutta en ole vielä ehtinyt paikan päälle asiaa toteamaan.

Advertisement

13 thoughts on “Ihan helmi couscous

Add yours

  1. Helmicouscousin rae on isompaa kuin tavallisessa couscousissa. Sen kypsymisaika on siten myös pidempi ja se on jotenkin enemmän pastamaisempi rakenteeltaan. Kannattaa kyllä kokeilla!

  1. Minna se on muutenkin hyvä etninenkauppa, että sieltä ei varmaan lähde tyhjin käsin. Erityisesti nuudelivalikoima ilahduttaa ja se, että auton saa parkkiin kaupan eteen toisin kuin esim. Hakiksessa.

 1. Kauhean monta postausta mennyt kokonaan ohi, kun Kivistöä ei ole vielä päivitetty Top100-ruokablogeihin. Täällähän on taas mielettömät herkut!

  Toukokuun Delicious oli taas oiva.

  1. Mä oon siitä kauheen onnekas, että Mari pitää meidät lehdissä! Ja top 100 päivityskin on työn alla!

  1. Jotain sellaista muistelen lukeneenikin jostain! Miten sitä siellä yleensä tarjoillaan? Ihanko sellaisenaan jonkin lisukkeena vai samaan tapaan kuin tavallista couscoustakin?

   1. Varmaankin melkein yleisin lisuke täällä ;D Supermarketeissa on noita hyllyt täynnä.Yleensä lisätään joukkoon kaikenlaista kuten vaikka erilaisia kasviksia ja mausteita.

   2. Tein ensimmäisen etelänmatkani pikkutyttönä Eilatiin ja sieltä minulla ei ole muistijälkeä näistä ihanista palluroista, vaikka ei niitä välttämättä ihan niissä turistiravintoloissa tarjoiltukaan. Sen sijaan muistan elävästi hotellin kosher-aamiaisen ja uimarannan vieressä olleen kojun, josta ostettiin joka päivä täytetyt pitaleivät. Se oli kovinkin eksoottista pienelle matkaajalle 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: