Limen makuiset financierit

Financiers

Financierit ovat herkullisia pieniä leivoksia, jotka saavat tyypillisen makunsa pähkinäiseksi ruskistetusta voista. Eiväkä ne varsinaisesti ole mitään leivoksia vaan pieniä kakkuja.Taikinassa on voin lisäksi aina mantelijauhetta, jauhoja, tomusokeria ja valkuaisia, ja sitä voi maustaa mielensä mukaan vaikka kuivatuilla hedelmillä tai suklaahippusilla. Yksinkertainen on minusta kuitenkin parasta, ja luotan sitruksiin kuin kallioon.

Financierien tekeminen on hyvin helppoa, kun pitää huolta parista pikkuseikasta. Voi täytyy ruskistaa varovasti, jotta se ei pääse palaneen makuiseksi, ja tummaksi paahtunut pohjalle painunut sakka kannattaa siivilöidä voista pois. Parhaan lopputuloksen saa, kun taikina on jääkaappikylmää: silloin pinnalle parhaiten muodostuu haluttu pieni madeleinemainen pullistuma. Jos siis maltat, tee taikina hyvissä ajoin, ennenkuin paistat kakkuset. Taikina myös säilyy muutaman päivän jääkaapissa.

Finacierit

Finacierit tehdään tyypillisesti pieniin harkon mallisiin vuokiin. Kaikki muutkin muodot toki käy, jos matkasi ei käy johonkin erikoispuotiin muottien perässä. Pääasia on, että teet herkuista pieniä. Sillä tavoin kokemus on autenttisimmillaan.

Limellä maustetut financierit

n. 40 minifinancieria

125 g voita
150 g tomusokeria
50 g mantelijauhetta
50 g vehnäjauhoja
4 munanvalkuaista (125g)
3 rkl limen mehua
pinjansiemeniä

Ruskista ensin voi: sulata se ja keitä pienellä lämmöllä, kunnes voi on vaaleanruskeaa ja tuoksuu pähkinäiselle. Siivilöi ja jätä huoneenlämpöön jäähtymään.

Sekoita kulhossa tomusokeri, mantelijauhe ja jauho. Vatkaa valkuaisia hieman ja lisää ne taikinaan vähän kerrallaan sähkövatkaimen pienimmällä vaihteella vatkaten. Lisää lopuksi ruskistettu voi koko ajan varovasti vatkaten. Jos voi on päässyt jähmettymään, lämmitä sitä hieman, kunnes se on taas juoksevaa.

Täytä vuoan kolot lähes täyteen (90%:sti), mutta älä päästä taikinaa valumaan reunoille. Helpointa täyttö on pursotinpussilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja paista 210 asteessa 10-12 min, kunnes leivokset ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Limefinancierit

Jos makeahammasta yhä kivistelee, cannelét ovat myös oikein suositeltava pieni ranskalainen herkku!

Advertisement

10 thoughts on “Limen makuiset financierit

Add yours

  1. Kappas, olen pari viikkoa etsiskellyt hyvää ohjetta financier-kakkupohjalle! Olen sen verran kokematon leipuri etten osaa hahmottaa noita määriä, saisko tuosta tehtyä täytekakun levyt vai pitäiskö määrät tuplata?

    1. Oooh, kuulostaa hyvältä! Riippuu tietysti vähän, minkä kokoinen vuoka ja montako kerrosta haluat, mutta sanoisin, että tästä määrästä tulee varmaan yhden kerroksen verran.

    1. Ne ovat ihanan meheviä ja maukkaita, ja helppoja kuin mitkä. Ja vuoaksi kelpaa vaikka muffinssivuoan pohja. Kannattaa testata!

  2. Ihan pakko kokeilla näitä. Ja ostaa oikea vuokakin. Koska koossa on monen herkun salaisuus. Liian suuri tai pieni pala pilaa täydellisen nautinnon.

  3. Financierit ovat ihania:) Kävin syksyllä petit fours-kurssilla jossa opimme tekemään mm.juuri financiereita ja postasinkin kahvilla maustetuista financiereista 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: