Kevättä, aurinkoa

Viikonloppu oli aurinkoinen ja tuulinen. Nypittiin ensimmäiset rikkaruohot  vihertävien rivien väleistä, yrttejä ja pelargonioita istutettiin, ja kusiaisiin ja pieniin muurahaisiin opeteltiin suhtautumaan zeniläisellä tyyneydellä. Yritettiin tehdä sopua: älkää te häiritkö kasvi- ja yrttimaan kasvua pesillänne, niin me emme kaada niskaanne kiehuvaa vettä. Viimeistään se, että olivat ehtineet tehdä yhden pesän roikkuvaan mansikka-amppeliin avasi elämän totuudet silmien eteen. Pihamme ei oikeasti ole meidän, vaan Niiden.

Toukokuu2013

Ehdittiin nähdä kriikunan viimeiset kukat ja omenan ensimmäiset. Hiplailtiin punaherukan alkuja ja hämmästeltiin yhdessä yössä tyhjästä puhjennutta voikukkapeltoa – niitä toisia pihamme omistajia. Kääräistiin hyttyspilvessä kärvistellen ensimmäinen vihta, niin iso, että heikompien piti kahdella kädellä vihtoa.

Illalla saunaa odotellessa kuului kysymys: lähdeksä mun kanssa vähäks aikaa pällistelemään? Nämä tunnelmat pitää nyt säilöä pakkaseen annospaloina talven pimeimpiä kuukausia varten.

Advertisement

14 thoughts on “Kevättä, aurinkoa

Add yours

 1. Ihana pällistelysesonki seuraavat kuukaudet edessä. Vallatkaa pieni kulma pihasta takaisin, kokonaan sitä ei kuitenkaan takaisin saa

  1. Joo, todellakin kesätunnelmaa. Sääriä pistää, kirvelee ja kutittaa, mitäpä olisi suomen kesä ilman noita ihanuuksia!

 2. Minä taistelen pihan herruudesta lehtokotiloiden kanssa ja aika huonolta näyttää… Pällistelylle on ehdottomasti varattava aikaa kotilosodan keskelläkin :D.

  1. Apua, kamalaa! Yhden kiemuraselän löysin meidän kasvimaalta ja heti meni kengän alle. Meillä ei vielä ole ollut niistä riesaa. Puun koputus tähän.

 3. Jipiaijee! Nyt vasta tajusin, että pystyn kommentoimaan ilman rasittavaa kirjautumistakin, mulla kun on aina tunnukset(kin) hukassa! Tästä lähtien hukutte mun kommentointiin maalaiskaupunkilaisystävät!

  Vai että pällistelykausi avattu?

  (sori, nyt ei ollut kyllä sitten tämän viksumpaa asiaa… 😉

  1. Noniin! Jo aattelin, että vallan boikotoit. Pällistelykausi on todellakin avattu. Nyt pällistellään niin, että alaselkään kuluu pienet kuopat! (Tiedäthän sen virallisen pällistelyasennon, jossa kädet lepäävät selän takana alaselän päällä niin, että toinen pitää toisen ranteesta kiinni. Kutsutaan myös vanhamies-asennoksi)

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: