Syömään! Pikainen linssikeitto

Linssikeitto

Nopea, raikas ja ravitseva keitto pelastaa kiirepäivän keskellä. Linssikeitto on nopea kiehauttaa ja salamannopeasti se syntyy säilyketölkillisellä de puy-linssejä. Tähän keittoon voi noukkia kaapista mitä tahansa lehtivihanneksia ja riipiä mukaan nuutumisvaarassa olevat yrtit. Meidän pikaversiossamme makua antoi nokkonen ja pakkasesta kaivettiin mukaan myös aiemmin keitettyjä mustasilmäpapuja.

Linssikeitto

1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
1,2 l kasvislientä
1 tölkki veteen säilöttyjä de puy-linssejä
( 1-2 dl keitettyjä papuja)
3-5 dl tuoreita nokkosia, lehtivihanneksia tai desin verran ituja
1 sitruuna
(kourallinen yrttejä: lehtipersiljaa, basilikaa, minttua)

Hienonna sipulit ja kaada kattilan pohjalle hiukan öljyä. Kuullota sipuleita noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kattilaan kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Kaada joukkoon linssit (ja pavut) ja lisää nokkoset tai lehtivihannekset. Keitä, kunnes vihreät ovat pehmentyneet. Jos käytät ituja, pelkkä kiehauttaminen riittää. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Purista joukkoon sitruunan mehu puolikas kerrallaan maistellen itsellesi sopiva hapokkuus. Nosta lopuksi keiton pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Jos et löydä kypsiä linssejä tai halua tölkitettyjä käyttää, lisää kasvisliemen määrää 1,5 litraan ja lisää liemen kanssa 1,5 dl vihreitä linssejä. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää sitten nokkoset ja jatka kuten edellä.

Linssikeitto nokkosilla

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: