Hellejuoma

En tiedä muusta maailmasta, mutta Kivistössä nautitaan aikamoisesta helteestä. Etätoimistoksi muutettu kuisti on kaukana viileästä tilasta, vaikka tuuletin ikkunalla tuo ulkoa ilmaa. Lämpötila kieppuu 30 tienoilla sekä sisällä että ulkona, ja aivot ovat vähän liian muhjua strategioille ja suunnitelmille. Tarvitaan jotain raikastavaa ja viilentävää.

Minttujuoma

Kukkainen minttujuoma

6 oksaa vahva- tai suklaaminttua tai iso kourallinen tavallista
2 ruusun tuoreet terälehdet tai 4 kuivattua ruusunnuppua (esim. Sonnentor)
3 puna-apilan kukkaa

Koristeeksi
muutama mintun oksa
ruusun terälehtiä
muutama puna-apilan kukka

Huuhtele raaka-aineet, jos poimit ne suoraan pihaltasi. Kuumenna noin 0,5 litraa vettä kiehuvaksi ja laita kukat ja mintut veteen hautumaan noin vartiksi. Siivilöi hauduke kannuun ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen pohjaan n. litra kylmää vettä, runsaasti jäitä ja minttua ja kukkia koristeeksi.

Ruusunlehti_minttu_juoma

Lounastauolla kävimme katsastamassa läheisen rannan kunnon iltauintia varten. Siellä lepäsivät helteisen metsän reunalla, pienessä sammalpiilossa ensimmäiset kantarellit! Kourallinen kaunokaisia päätyy tänään illan salaattiin. Todistusaineiston löydät Kivistön FB:stä.

Advertisement

6 thoughts on “Hellejuoma

Add yours

      1. Kuule tässä tulee varmaan vielä toisen ääripään valtava helle.. Ehkäpä säästressin voi jättää kokonaan väliin, ja keskittyä muun stressin kasvattamiseen
        😉

  1. Onpa raikkaan näköistä, lasillinen kyllä maistuisi nyt. Minäkin näin jo ensimmäiset kantarellit juoksulenkillä (heh, tarkaksi hioutunut kantarellisilmä, kun juostessakin osuivat silmään :D), pitää yrittää ehtiä kunnon apajillekin lähiaikoina. Nam, haaveilen jo kantarelliruoista…

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: