Salvia-polenta madeleinet

Nämä söpöläiset ovat Donna Hay’n käsialaa. Donnan nettisivuilla saisi kulumaan tovin jos toisenkin, niin herkullisia kuvia ja reseptejä ovat sivut pullollaan.

madde

Noudatin Donnan ohjetta uskollisesti, mitä nyt tuplasin annoksen, kun piti saada pöytään 18 maistiaista. Niin kuin Donna sivuillaan vinkkaa, nämä sopivat erinomaisesti viinilasillisen kylkeen tai vaikka aperitiivin kanssa nautittaviksi.

Salvia-polenta madeleinet (n. 9 kpl)

55 gr polentaryynejä
2 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
40 gr raastettua parmesania
suolaa ja mustapippuria
20gr voita sulatettuna
1 muna
80 ml piimää
n. 9 salvian lehteä

Kuumenna uuni 180-asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää muna, voi ja piimä ja sekoita tasaiseksi. Rasvaa tarvittaessa vuoan kolot (silikonista vuokaa ei tarvitse rasvata). laita kuhunkin koloon salvian lehti ja lusikoi päälle n. 2 rkl taikinaa. Paista 8-10 minuuttia tai kunnes cocktail-tikulla tökättäessä tikkuun ei jää enää taikinaa. Tarjoile haaleina.

Yksittäiset masariinivuoat toimivat varmaan myös jos sinulla ei ole madeleine-vuokaa. Jos niitäkään ei löydy kaapista niin kokeile muffinsivuokia. Ihan niin kaunista kuviointia ei muffinssivuoalla ehkä saa, mutta maku lienee yhtä hyvä!

Tätä kirjoittaessa on edessä vielä yksi arkiaamu ennen lomaa. Riennämme Marin perässä Ranskaan juhlimaan ja jatkamme lomaa humun jälkeen viikon verran Alsacessa. Sitten onkin aika palata Kivistöön sadonkorjuuseen ja mehujen keittoon. Nauttikaa kesästä!

Advertisement

10 thoughts on “Salvia-polenta madeleinet

Add yours

  1. Kiitos tuhannesti ohjeesta, nää oli herkullisia! Ostin jo eilen madeleinevuoan, näitä tehdään siis vielä tällä viikolla!

    Kyssäri: voiko piimän korvata esim. kermaviilillä? Meillä kun ei piimälle oikein muuta käyttöä löydy, niin en viitsisi ostaa isoa purkkia vain näitä varten.

  2. Nämä olivat herkkuja, olen jo ollut monta päivää matkalla ostamaan madeleinevuokaa ihan vaan näiden takia! Kehtasitkin tehdä tasaluvun 😉

    Viettäkää ihanat juhlat ja rentouttavaa lomaa!

    1. Mäkin kyllä melkeen vaan näiden takia voisin ostaa sen vuuan jos ei jo olis! Kuparinenkin ois kyllä hieno.. Hyvää lomaa myös sinne, täällä hikoillaan helteessä ja nautitaan olosta!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: